Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Profesia lekára je nepochybne veľmi náročná. Ošetrujúci doktor má veľakrát v rukách život svojho pacienta a nesie obrovskú zodpovednosť za jeho zdravie. Predtým, ako do niekoho chirurg vrazí svoj skalpel, by bolo dobré, ak by naozaj vedel, čo robí. Operačný stôl tlačidlá ctrl+z a quickload nemá.

Práca s dieťaťom je ešte oveľa komplikovanejšia a desať z desiatich pediatrov postup „pokus-omyl“ odmieta. Keďže medicínske zlyhania na skutočných deťoch zvyknú vyjsť dosť draho, musí existovať aj iná cesta, ako trénovať svoje schopnosti. Do služby sa hlási tento mechanický päťročný chlapček, ktorého meno je Hal.

©gaumard

Hal, vyvinutý spoločnosťou Gaumard, má za cieľ simulovať detského pacienta a slúžiť ako pomôcka pri nácviku nových lekárov. Výrobcovia tvrdia, že pri vývoji naschvál vynechali použitie skutočných vlasov a iných detailov. Príliš realistický vzhľad by totiž na personál pôsobil stresujúco.

Výsledok je taký, že každý vidí čisté zlo, ktoré sa ukrýva v bezduchých očiach Hala

©gaumard

„Som Hal a viem, čo je to skutočná bolesť. Čoskoro ju spoznáš aj ty!“

Tento satanský stroj má v rukáve zopár výnimočných schopností. Dokáže napríklad sledovať pohyblivý objekt, aby mu neunikla žiadna z jeho obetí

https://gifs.com/gif/pediatric-hal-the-world-s-most-advanced-pediatric-patient-simulator-yrY82W

Tiež je schopný predstierať niekoľko emócií, ktorými svoju korisť zmätie a vyvolá u nej súcit

https://gifs.com/gif/pediatric-hal-the-world-s-most-advanced-pediatric-patient-simulator-7L46VA
https://gifs.com/gif/pediatric-hal-the-world-s-most-advanced-pediatric-patient-simulator-Xo46wl

Fagan s gumeným ksichtom simuluje aj viaceré fyziologické funkcie, medzi ktoré patrí dýchanie, tep srdca a prdenie. Divácky obľúbenými kúskami sa určite stanú predstavenia zvané zástava srdca a anafylaktický šok! Medici na bábike môžu skúšať niekoľko úkonov, ako napríklad glukózový test, zavádzanie trubice do brušnej dutiny či podávanie infúzií.

Kto by rád videl, ako do Hala lekári pichajú ostré telesá, v následku čoho krváca, môže si pozrieť nasledujúce video. Varovanie – vo videu zaznie aj Halov strašidelný hlas!

Pri pohľade na Hala sa nedá zbaviť dojmu, že staré „menej je niekedy viac“ skutočne platí. Aj keď v nás počas brannej výchovy bábiky na nácvik prvej pomoci mohli vyvolávať rôzne pocity, kontakt s nimi bol určite menej emocionálne náročný, ako práca s Halom. Niečo, čo sa desivo podobá na ľudskú bytosť, ale zároveň ňou nie je, môže poriadne zamotať mozog.

https://jualphantommurah.wordpress.com/2016/08/12/manikin-cpr-prestan/cpr-manikin-prestan-cpr-manikins-prestan-prestan-baby-cpr-manikin-prestan-child-cpr-manikin-prestan-cpr-manikin-lungs-prestan-manikin-with-cpr-monitor-prestan-cpr-manikin-practice-shields-pres-2/

Možno práve toto je skrytý cieľ výrobcov – každý, kto so syntetickým dieťaťom bude robiť dlhší čas sa s istotou scvokne a svoj cvičný subjekt tým získa aj miestny psychiater…

Zdroj: medicalexpress.com
Titulná fotka: © gaumard


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.