Tieto veci robíme každý deň, no možno sme si ani raz neuvedomili, že sa dajú robiť oveľa jednoduchším spôsobom. Ako? Pozrite sa nižšie, možno si pár každodenných zvykov predsa len trošku zjednodušíte.
1. Ako správne vybrať Tic Tac
Nedal by si mi jeden cukrík? Jasné daj ruku. Takto nejako začína príbeh s tvojimi Tac Tac cukríkmi, ktorých si mal plný balík, no pri jeho rozdávaní nevieš vybrať jeden, ale osem a tak ti vydržia len pár hodín. Ale tak to chodí, žuvačky a cukríky sa na verejnosti nevyťahujú, pretože po otázke: ,,Dáte si niekto?“, ti nikdy nič nezostane. Aj tento problém sa dá hravo vyriešiť. Na vrchnáku od cukríkov Tic Tac je schválne vyrobené miesto na jeden cukrík. Stačí ho len správne použiť.
2. Hrniec na varenie
Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa na rúčke na hrnci nachádza otvor? Niektoré gazdinky ho vedia využiť celkom sofistikovane a hrnce o niečo zavesiť. Pravý dôvod otvoru je však úplne iný. Počas varenia si do neho môžete oprieť svoju varešku a nemusíte špiniť iné miesta v kuchyni.
3. Ako správne ošúpať banán
Šúpanie banánov je vec, nad ktorou sa zrejme nikto príliš nezastavuje. Chytíš banán, ošúpeš a zješ. Niekedy sa však stane, že pri ňom toto ovocie tak popučíme, že ho nedokážeme zjesť celé. Problém je v tom, že šupku dávame dole z opačnej strany. Opice už dávno vedeli, že banán si treba chytiť za tú časť, kde je stopka a načať ho z tej opačnej.
4. Používanie alobalu
Alobal je super vec, ktorá nám pomáha či už pri pečení alebo pri balení rôznych vecí, no predovšetkým jedla. Keď ho však chceme použiť, z krabice vyskočí celý a potom musíme dávať pozor, aby sme ho pekne zarolovali naspäť a pri ďalšom použití nemuseli nadávať. Na oboch koncoch krabičky sa však nachádzajú malé otvory. Stačí ich stlačiť a alobal zostane ,,uväznený“ v krabičke. Vy si odtrhnete toľko, koľko potrebujete a krabičku jednoducho zavriete.
5. Čínske hotové jedlo v krabičke
Na čínskom balenom jedle je perfektné to, že si ho môžete vziať so sebou a zjesť kdekoľvek a kedykoľvek budete chcieť. Nie je to však príliš pohodlné, pretože tieto krabičky sú hlboké a úzke. Jedlo sa z nich nevyťahuje tak akoby sme si želali. Majú však jedno tajomstvo. Stačí ich rozbaliť a použiť ako tanier.
6. Kľúčenka
Aj vy máte takú úchylku dávať všetky kľúče na jeden zväzok? Je to v poriadku do momentu, pokiaľ svoj zväzok nestratíte. Ale o inom som chcela. Aj vy si vždy dolámete svoje nechty pri vyberaní kľúčov z tých malých kruhov, ktorých máte na tom zväzku minimálne 10? Tento problém hravo vyrieši jedna kancelárska vecička, ktorú sa oplatí vlastniť, a to odstraňovač zošívacích spiniek. Namiesto nechtov použijete ostré špice, a kľúče jednoducho vyberiete.
7. Syrový sendvič
Keď otočíte svoj hriankovač nabok a vložíte do neho obľúbený chlebík s plátkom syra, vytvoríte si pochúťku, ktorú budete robievať pravidelne. Dávajte však pozor na množstvo syra a kontrolujte si čas, pretože zhorený syr sa veru ťažko umýva.
8. Ako schladiť teplý nápoj
Počas horúcich letných dní je cesta z obchodu domov náročná. Ak ste si aj kúpili vodu priamo z chladničky, kým prídete domov, už dávno nebude váš nápoj osviežujúci. Po 5 minútach však opäť môže byť. Stačí, keď obalíte fľašku namočenou papierovou utierkou a vložíte do mrazničky.
9. Ohrievanie jedla v mikrovlnke
Keď si ohrievame v mikrovlnke včerajší obed, niekedy sa stáva, že nie je rovnomerne teplý. Aj tomuto sa dá predísť, ak si na tanieri vytvoríte malý otvor v strede jedla.
10. Starbucks vrchnáky
Vedeli ste o tom, že vrchnáky od týchto pohárov nie sú určené na to, aby chránili váš nápoj pred rozliatím? V skutočnosti boli špeciálne navrhnuté tak, aby sa dali používať ako podložky.
11. Otváranie plechoviek
Ak si nechcete dolámať všetky nechty, ktoré sú už aj tak dosť poobhrýzané, máme tu jeden nový spôsob. Stačí použiť otvárač na sklenené fľaše.
12. Krájanie koláčov
Používate doma dentálnu niť? Má aj iné využitie, než čistenie zubov. Dá sa ňou celkom jednoducho ,,nakrájať“ koláč.
13. Krájanie syra
Pri dentálnej niti ešte chvíľku zostaneme. Okrem krájania koláčov sa dá šikovne použiť aj na krájanie mäkkého syra. Plátky budú rovnomerné a tenké.
14. Varenie špagiet
Väčšinou sa stane, že neodhadneme porciu cestovín, ktorú dokážeme zjesť. Niekedy je ich veľa a inokedy zase málo. Ak máte doma podobnú naberačku s takýmto otvorom, môže vám poslúžiť ako dávkovač. Keď do otvoru vložíte špagety, znamená to, že ste si práve prichystali jednu porciu cestovín.
Zdroj: brightside.me
Titulná fotka: imgur.com, imgur.com