Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Keď príde na otázku osobného priestoru, mačkám je jedno či ti prekážajú v práci, rušia spánok, alebo ťa otravujú pri s*aní, keď ti vlezú do stiahnutých nohavíc. Človek by sa na ne aj hneval, lenže čo keď sú pritom také roztomilé? Malé sataníky.

Toto sú veci, pre ktoré ich majitelia mačiek zbožňujú, aj keď milovníci psov to nevedia pochopiť.

1. Mačky nie sú nemilosrdné stvorenia bez duše. Mačky vedia nenávidieť, ale zas aj milovať. Nie je nemožné mať s mačkou hlboký a plnohodnotný vzťah. Veď sa pozri na tohto chlapíka.

imgur.com

2. Je pravda, že ťa mačka nebude milovať automaticky a hodnú chvíľu jej trvá, kým si k tebe vytvorí určité puto. Musíš mať otvorené srdiečko a ku*va veľa trpezlivosti.

3. Mačku nemôžeš trénovať ani ju naučiť, nech si sadne. Môžeš ju o to poprosiť ale je 99-percentná šanca, že si aj tak urobí po svojom. Mačky majú svoj rozum. Pekne debilný, ale svoj. Keď sa rozhodne vyškriabať sa na jeleňa na stene, nesnaž sa prísť na to, prečo.

crabbygolightly.com

4. Ale to je na mačkách čarovné. Keď si na teba sadne, vieš, že je to jej slobodné rozhodnutie. Mohla si sadnúť kdekoľvek inde – do krabice, na chladničku alebo do toho pos*aného pelechu, ktorý stál majland a ešte si ju v ňom ani raz nevidel… No ona si aj napriek týmto možnostiam vybrala tvoju hlavu. A to sa cení.

imgur.com

5. Nič nie je krajšie ako držať ich chutnučkú mäkučkú pidi labku. Mačky to nemajú príliš rady, no ak vychytáš chvíľu, kedy zaspávajú a už to nevnímajú, užívaš si to ako najviac vieš. Dokonca môže prísť aj na ten satisfying moment, keď jej stlačíš brušká labiek a vynorí sa pazúrik.

poisonzombii / instagram.com

6. Mačky sú samostatné, emancipované a často egoistické stvorenia s vlastnou hlavou a plánmi. Majú svoje rituály aj denný režim, ktorý obsahuje veľa spánku, jedla a mňaukania.

7. Ale niekedy sú ako malé deti a dožadujú sa tvojej pozornosti tými najrôznejšími spôsobmi. Mačka má v prdeli či ty spíš, či kosíš, alebo sa kúpeš vo vani, ak potrebuje byť centrom záujmu, tak aj bude.

imgur.com

8. Okrem toho všetkého, mačky sú hrozne smiešne. Robia idiotské kúsky a čo ti vylepší deň viac ako vtipné video s mačacími failami?

imgur.com

9. Sú posadnuté divnými predmetmi. Napríklad škatuľami.

youtube.com

10. Alebo laserovým svetlom.

giphy.com

11. Mačky sú lenivé ako ty. Tiež rady hnijú na gauči a bezducho čumia na telku.

12. Takisto rady spia. A dlho. Dokážu spať aj 20 hodín denne, lebo proste môžu. Prečo nie som mačka?!

pinterest.com

13. Majú schopnosť zaspať absolútne všade. Veď prečo by nemohli spať postojačky na trojmetrovom stĺpe? Majú predsa dosť životov na to, aby si to mohli dovoliť.

kelseylouwainwright / instagram.com

14. Vidia duchov. Lebo to je jediné rozumné vysvetlenie toho, prečo im príde v pohode behať po byte o tretej ráno a šialene mraučať, akoby sama potrebovala exorcistu.

15. Sú to najhebkejšie stvorenia na svete. To vieš už dávno, no aj tak ťa tá jemnosť prekvapí každý raz, čo jej pohladkáš kožúšok a tebe to pohladká to tvoje temné srdiečko.

16. Samozrejme, občas sú to vychcané svinky…

giphy.com

17. …je ťažké pochopiť ich myšlienkové pochody…

soadercat / instagram.com

18. ...a občas ťa hryznú či poškriabu bez dôvodu, len tak z nudy.

mrs.holisko / instagram.com

19. Ale niet nad to, keď ti dá pocítiť, že si jej najobľúbenejšia ľudská bytosť. 

20. A na záver: Boja sa uhorky. A nikto poriadne netuší, že prečo.

Zdroj: buzzfeed.com
Titulná fotka: reddit.com


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.