Treska v majonéze, chlebík s bryndzovou nátierkou či kapustové strapačky, to sú tradičné slovenské dobroty, na ktoré väčšina našincov nedá dopustiť. V zahraničí ale očividne nebodujú. Prestížny gastronomický magazín Taste Atlas zostavil rebríček tých najhorších jedál zo Slovenska, za pravdu mu však asi nedáš.
Magazín Taste Atlas zvykne pokrmy slovenskej kuchyne chváliť. Tisíce gurmánov z celého sveta vyzdvihli napríklad naše zemiakové placky, ktoré sa v rebríčku európskych pochutín usídlili rovno na prvom mieste. V rebríčku najchutnejších svetových polievok zase hviezdila stálica našich Vianoc – kapustnica. To mnohým Slovákom vyčarilo úsmev na tvári, no ten pri dnešnom rebríčku rýchlo zhasne.
Od smotanovej nátierky až po bratislavské rožky
Minulý mesiac spomínaný magazín uverejnil rebríček tých najlepších slovenských jedál. Do toho sa prebojovala napríklad legendárna parenica, ale aj halušky či zemiakové lokše. Na prvú priečku „koštéri“ posadili ovčí salašnícky údený syr. S tým sa spája bohatá história a vyrába sa na našom území už od čias starovekých civilizácií.
Po chvále však prichádza bič. V TOP 15 tých najhorších jedál sa (podľa Slovákov hádam omylom) ocitli výborné jedlá ako žemľovka, strapačky či ryžový nákyp. Obuli sa aj do našich tradičných zákuskov. Ľuďom zo zahraničia očividne neučarovali bratislavské rožky, medvedie labky ani makovník. Najväčším prekvapením rebríčka bola treska v majonéze.
TOP 15 najhorších slovenských jedál
Celý zoznam najhoršie hodnotených slovenských jedál si môžeš prečítať nižšie. Výsledky ťa pravdepodobne šokujú.
- Smotanová nátierka
- Ryžový nákyp
- Kokosové ježe
- Veka
- Demikát
- Fliačky s kapustou
- Karbonátky
- Žemľovka
- Strapačky
- Bryndzová nátierka
- Medvedie labky
- Makovník
- Treska v majonéze
- Laskonky
- Bratislavské rožky