Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 24.4.2024
sk
Juraj
cz
Jiří, Jura
, Juraj, George

Dobrých seriálov nikdy nie je dosť. V tomto článku sme pre teba dali dohromady hneď 10 pozoruhodných titulov, ktoré si odbili premiéru v minulých týždňoch či mesiacoch. Nájdeš medzi nimi komediálne kúsky, historické drámy, ale aj sci-fi či fantasy.

1. The White Lotus

Fantastická satirická miniséria The White Lotus vznikla pod scenáristickým a režisérskym dohľadom Mikea Whita. Rozpráva príbeh viacerých postáv, ktoré si prichádzajú užiť dovolenku do luxusného rezortu White Lotus na Havaji. Lenže príjemný oddych sa trochu zvrhne, medzi návštevníkmi stúpa napätie a na povrch sa derú potláčané emócie.

Miniséria je absolútne dokonale natočená a okrem ostrého satirického scenára ju ťahajú hlavne herci (Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Sydney Sweeney či Alexandra Daddario). Pripočítaj si k tomu funkčný humor a myšlienkovú podnetnosť a dostaneš jeden z najlepších seriálov roku. Odporúčame.

2. The Chair

Na Netflix pred pár dňami dorazila solídna dramédia The Chair. Hlavnou hrdinkou je Ji-Yoon Kim (Sandra Oh), ktorá prichádza pracovať ako šéfka katedry angličtiny významnej univerzity. Fakt, že ide o prvú riaditeľku, ktorá nie je beloška, ale aj problémy na katedre spôsobia, že nástup do funkcie bude naozaj krušný.

The Chair je solídne napísaná miniséria s výbornými dialógmi a skvelými hereckými výkonmi. Po všetkých stránkach príjemná záležitosť.

3. Mare of Easttown

HBO opäť nezostalo svojej povesti nič dlžné a v prípade Mare of Easttown nám doručilo naozaj vydarenú kriminálnu minisériu. Hlavnou hrdinkou je Mare Sheehan (Kate Winslet), ktorá vyšetruje vraždu v malom mestečku v Pennsylvánii. Zároveň si ale bude musieť poradiť aj so svojím neľahkým súkromným životom.

Kate Winslet v hlavnej úlohe predviedla opäť omračujúci výkon (možno najlepší v kariére), zaujme aj poctivá sociálna kritika súčasnej americkej spoločnosti. Pozoruhodný kúsok.

4. Sweet Tooth

Seriál Sweet Tooth poteší všetkých milovníkov kvalitných sci-fi so štipkou fantasy. Príbeh sa odohráva v post-apokalyptickom svete, v ktorom sa začali rodiť hybridy ľudí a zvierat. Hlavným hrdinom je chlapec Gus (Christian Convery), ktorý je sám napoly človek a napoly jeleň. Po smrti svojho otca sa vydáva na cestu s cieľom nájsť svoju matku.

Sweet Tooth má zaujímavý príbeh, netradičné postavy a hlavne neodolateľne pôsobivú atmosféru a silné emócie. Rozhodne stojí za vyskúšanie.

5. Starstruck

Za zmienku stojí aj sympatická britská komédia Starstruck. Hlavnou hrdinkou je mladá Jessie (Rose Matafeo), ktorá sa pretĺka v súčasnom Londýne. Jej život sa ale zmení, keď sa jednej noci vyspí so slávnou filmovou hviezdou Tomom Kapoorom (Nikesh Patel). Starstruck síce nie je seriál, ktorý by sa nejako významne zapísal do dejín, ale ako slušná zábavná jednohubka obstojí viac než dobre. Hlavne vďaka funkčnému humoru a dobre napísaným postavám.

6. The Pursuit of Love

Romantická dráma The Pursuit of Love vznikla pod palcom Emily Mortimer. Príbeh sa odohráva pred druhou svetovou vojnou v Európe a sleduje osudy Lindy Radlett (Lily James) a jej sesternice Fanny Logan (Emily Beecham). Obe túžia po láske a pevnom vzťahu, avšak dosiahnuť ich vôbec nebude jednoduché. Medzi hlavné pozitíva patria super postavy a herecké výkony, kvalitný scenár a dobre vystihnutá dobová atmosféra.

7. The Underground Railroad

Historickú drámu The Underground Railroad natočil Barry Jenkins. Príbeh sa odohráva v otrokárskych Spojených štátoch a v jeho centre je mladá Cora Randall (Thuso Mbedu), ktorej sa podarí uniknúť z otroctva. Zisťuje pri tom, že takzvaná podzemná železnica, ktorá mala za cieľ pomáhať otrokom, je skutočná a reálna.

Seriálu sa podarilo solídne vykresliť atmosféru doby, pričom tvorcovia to ozvláštnili aj štipkou fantaskných a magicko-realistických prvkov. A funguje to nadmieru dobre.

8. Time

Kriminálka Time si svoju zmienku tiež zaslúži. Na ploche troch dielov v nej sledujeme príbeh bachara Erica McNallyho (Stephen Graham) a učiteľa Marka Cobdena (Sean Bean), ktorý si vo väzení odpykáva trest za zabitie. Miniséria stojí hlavne na výborných dialógoch a presných hereckých výkonoch. Zaujme aj dôkladná psychologická prepracovanosť postáv. Silný zážitok.

9. Resident Alien

Sci-fi komédia Resident Alien sa točí okolo mimozemšťana Harryho (Alan Tudyk), ktorý je na Zem vyslaný, aby splnil prísne tajnú misiu. Usadí sa v malom meste v Colorade, kde začne pôsobiť ako lekár. Čím viac sa ale zoznamuje so životom na Zemi a s ľuďmi, tým viac pochybuje o správnosti svojej misie. Kvalitných humoristických sci-fi seriálov máme pomerne málo, takže každý kvalitný titul treba oceniť. Resident Alien má fajn postavy, príjemný humor a príbeh, ktorý dokáže zaujať.

10. Made for Love

Satirická dramédia s príchuťou sci-fi Made for Love rozpráva o Haze Green-Gogol (Cristin Milioti), ktorá sa po 10 rokoch konečne odpúta od svojho manžela Byrona (Billy Magnussen). Veľmi skoro ale zistí, že manžel jej do mozgu nainštaloval špeciálne sledovacie zariadenia, vďaka ktorému vie všetko o jej novom živote. Made for Love stojí na dobrom nápade, kvalitnom scenári a parádnom hereckom výkone Cristin Milioti. A poteší, pravdaže, aj satirický podtext.


Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.