Renomovaný taliansky chemik, známy ako „Otec Nutelly“ vďaka svojmu podielu na vzniku legendárnej nátierky Ferrero, zomrel na Valentína vo veku 97 rokov. O jeho úmrtí informovala rodina.
Francesco Rivella, vdovec a otec štyroch detí, mal poslednú rozlúčku vo svojom rodnom meste v regióne Piemont, kde strávil viac ako štyri desaťročia prácou pre spoločnosť Ferrero, informuje britský portál Daily Mail.
Dr. Rivella sa významne podieľal na tom, že značka z mesta Alba prerástla do celosvetového fenoménu. Bol súčasťou tímu, ktorý v legendárnom „čokoládovom laboratóriu“ Ferrera vyvíjal nové produkty. Do spoločnosti nastúpil v roku 1952 a počas jej expanzie stál pri zrode ikonických značiek ako Tic Tac, Kinder a Ferrero Rocher. Po dlhých rokoch inovovania odišiel do dôchodku v roku 1993.
Ako „pravá ruka“ Michele Ferrera cestoval po svete, aby našiel tie najlepšie suroviny pre revolučné čokoládové produkty firmy. Rivella zohral kľúčovú úlohu pri vzniku Nutelly a podľa dostupných informácií bol práve on autorom jej názvu.

Miestny Rotary klub v Albe, združujúci profesionálov dbajúcich na vysoké etické štandardy vo svojej práci, označil Dr. Rivellu za „mimoriadne dôležitú a nenahraditeľnú osobnosť nášho klubu a drahého priateľa, ktorý nám bude veľmi chýbať“.
„Celý klub sa s hlbokým pohnutím pripája k smútku jeho blízkych,“ uviedli predstavitelia organizácie. Posledná rozlúčka sa uskutočnila 17. februára o 15:00 v Katedrále sv. Vavrinca
Podľa denníka Il Messaggero zastával Rivella v spoločnosti Ferrero pozície technického manažéra a neskôr riaditeľa základného výskumu až do odchodu do dôchodku v roku 1993. Dnes Ferrero Group zamestnáva viac ako 47 000 ľudí a jej značky sa predávajú vo viac ako 170 krajinách. Firma zostáva rodinným podnikom, ktorý v súčasnosti vedie už tretia generácia. Nutella sa vyrába zo siedmich ingrediencií, medzi ktorými sú cukor, lieskové orechy, kakao a mlieko.