Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 28.3.2024
sk
Soňa
cz
Soňa
, Sonja, Sonia

Vlastniť králika je ako vlastniť ohromne chlpatú turbo guľu, ktorá sa ti s obľubou moce pod nohami a vražedne zazerá, keď to z času na čas nestihneš ubrzdiť. Je to super. Naozaj je, a každý, kto má jedného doma, nám dá nepochybne za pravdu, že by nemenil.

Okrem nachádzania sena na vskutku atypických miestach sa však život po boku králika vyznačuje aj nepochopiteľnými maniermi, ktoré tieto drobné hanblivé stvorenia majú. Niet pre nich vysvetlenia, a predsa ich robia. A toto sú tie najčastejšie z nich.

Papajú svoje hovienka

Najlepšie čerstvé, rovno z riťky. Výdatne si na nich pochutnávajú a potom sa teatrálne zalíznu hádam ešte aj za ušami. Áno, za tými veľkými.

Ignorujú všetky hračky, ktoré im kúpiš

Dvadsať eur minutých v zverimexe si mohol radšej spláchnuť do záchoda, prípadne si za ne kúpiť ďalšieho zajaca. Nech ich môžu kolektívne ignorovať spolu.

Ignorujú aj tie, ktoré im vyrobíš

Ako majiteľovi tohto chlpatého stvorenia sa v tebe prebudili rôzne kreatívne pudy. Keď si po prvý raz premenil prázdnu rolku od toaletného papiera na loptičku s maškrtou vo vnútri, cítil si sa bezmála ako MacGyver, na internete si googlil prihlášku do talentovej šou… a on sa na ňu aj tak vykašlal.

Shutterstock

A potom sa hrajú s miskou na žrádlo, prípadne s vlastným záchodom

Všetko z toho je, samozrejme, plné a obsah lieta navôkol ako konfety. Ak si doteraz neašpiroval na profesionálneho upratovača, priprav sa na radikálnu životnú zmenu.

Zazerajú

Strašne dlho a strašne intenzívne, až si začneš klásť otázku, či predsa len táto rozkošná huňatá gučka nekuje v tej ušatej hlave triumfálny plán, ktorým ťa v noci pripraví o život.

Vykopávajú bobky zo záchoda

Lebo v záchode je najlepšia párty, a aj tak má človeka, ktorý to zaň uprace.

Robia si párty uprostred noci

Kmitajú z jednej strany klietky na druhú, dupotom zvolávajú na fajnovú didžinu aj zvyšok baraku, a zrazu sú aj tie kúpené hračky o čosi atraktívnejšie… najmä tá s tou idiotskou rolničkou uprostred, tá je strašne super. Lebo hrká. Hrk, hrk, hrk. O tretej ráno. Strašná pecka.

Shutterstock

Značkujú si teritórium svojou bradou

Čoho sa brada dotkne, to je ich. Bez výhrad. Vitaj v živote králičieho otroka.

Žujú

Všetko, čo má potenciál byť žuté. Od nového oblečenia po tvoje vlasy… absolútne mu žily netrhá, že ti vďaka odtlačku jeho chrupu na mahagónovom stole už nikto nevráti depozit.

Útočia na metlu, dupú na vysávač…

…a všeobecne sa snažia sabotovať všetky tvoje pokusy vyčistiť im dom. You shall not pass. Lebo čo si ocikal, to nech v smradľavom stave ostane až do konca jeho dní, a do tej chvíle bude celý ten bordel chrániť celou svojou krpatou štruktúrou. Bodka.

Hrabú do vecí, do ktorých sa nemá hrabať

Napríklad do podlahy, do záchoda plného bobkov, ktoré lietajú vetrom ako nechcený hnedý ohňostroj a fešák si hrabe ďalej. Keď dohrabe, postaví sa na zadné ako surikata a kontroluje, či niekto z kompetentných ľudských tvorov eviduje napáchané škody. A ver, že eviduje.

Shutterstock

Rady cikajú do mäkkého

A vieš, čo je absolútne najmäkšie? Čerstvo vypratá posteľná bielizeň.

Napchajú sa do úzkeho priestoru, z ktorého niet inej cesty von…

…treba len cúvať. Tak cúvajú. A rozkošne sa im pri tom natriasa zadoček.

Nemajú pochopenie pre tvoje prejavy lásky

Pôrod ježka je jednoduchšia operácia ako pomojkať toto bojachtivé stvorenie. On sa riadi heslom pozerať, ale nechytať, a v sekunde, ako sa ho rozhodneš porušiť, ti názorne ukáže, že si spravil chybu.

Trhajú sa za senom rovno z balíka…

…pritom hneď vedľa nich je senník plný toho istého sena, z toho istého balíka, ktoré je presne rovnako čerstvé a rovnako voňavé. Ale to mu proste nevysvetlíš, lebo huňatý kamoš si ide svoje, a keď povie, že to priamo z balíka chutí lepšie, tak proste chutí. Na sebe to dobrovoľne testovať nebudeš.

Shutterstock

Hádžu sa pod misku, keď sa im do nej snažíš nasypať žrádlo

A pod senník, keď sa doň snažíš nasypať seno. A do záchoda, keď sa doň snažíš nasypať podstielku. Potom mu to celé skončí na hlave a on má ešte toľko chochmesu sa na teba mračiť.

Nevedia prísť na to, ako fungujú dvere

Magický portál bol tam… a zrazu je fuč. Čo sú toto za diabolské čary?!

Preceňujú svoje sily

Všetok rešpekt voči zajačím nohám, ale keď má ten stôl raz meter a pol, tak má meter a pol. Ale feši to aj tak skúsi, narazí o hranu, skydne na zem ako vrece zemiakov a ty ako správny králičí rodič prekonáš v sekunde sedemnásť infarktov. Najefektívnejšie by bolo obložiť ho vankúšmi.

Snažia sa zjesť všetko, čo je zelené

Táto veta by pokojne mohla končiť za slovom všetko, ale poďme to trochu rozviť. Šalát je kamarát, to je jasné. Ale čo tak narodeninová kytica, svokrine jazyky alebo taký koberec? Kto neochutná, nevie…

Shutterstock

Spia s otvorenými očami

To nie je móres, to je fakt. Ale o to je to komickejšie.

Začnú sa umývať sekundu po tom, čo sa ich dotkneš

Ak existuje lepšia definícia pojmu „drama queen“, tak nám ju, prosím, ukážte. Dotkli sa ma tie tvoje plebejské paprče, musím sa poumývať od hlavy po päty a dať ti jasne najavo, aký si bol privilegovaný, že si sa mohol na tri stotiny sekundy dotknúť tejto krásy. 


Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.