Certifikovaná výživová poradkyňa sa vyjadrila k dvom „superpotravinám“, ktoré podľa nej nie sú až také výnimočné, ako sa tvrdí. Zároveň odporučila štyri potraviny, ktoré by mali byť súčasťou každodennej stravy. Claire Sorlie sa podelila o svoje najlepšie tipy na zdravší životný štýl a vymenovala štyri potraviny, ktoré by sme mali pravidelne konzumovať, a dve, ktorým je lepšie sa vyhnúť, uvádza portál Mirror.
Claire upozornila na riziká spojené s užívaním kolagénových práškov a probiotických doplnkov, pričom ako lepšiu alternatívu odporučila celozrnné potraviny.
„Na trhu síce existuje niekoľko kvalitných značiek kolagénových práškov, no na základe svojich klinických skúseností som si všimla, že moji klienti dosahujú lepšie výsledky v oblasti zdravia vlasov, pokožky, nechtov a kĺbov, keď konzumujú prírodné potravinové zdroje kolagénu namiesto doplnkov v práškovej forme. Navyše, tieto prášky často obsahujú rôzne prídavné látky a môžu spôsobovať nadúvanie či plynatosť,“ vysvetlila.
Nutrične bohaté potraviny
Pokiaľ ide o probiotiká, Claire vysvetlila: „Probiotické doplnky používam u svojich klientov len vo veľmi špecifických prípadoch. Ak však chceme zabezpečiť denný príjem probiotík, potravinové zdroje, ako napríklad kyslá kapusta, sú oveľa lepšou voľbou, pretože často obsahujú viac rôznych kmeňov probiotík.“
Doplnila, že na začiatok stačí konzumovať len jednu čajovú lyžičku kyslej kapusty denne. Zdôraznila tiež, že kyslá kapusta je nielen bohatá na probiotiká a prebiotiká, ale je aj cenovo dostupnejšia. Pre tých, ktorí chcú prirodzene zvýšiť príjem kolagénu, odporúča vývar z kostí. Ako zdravé a vlákninou bohaté občerstvenie sú jej favoritom maliny.
