Hoci televízna šou Na nože pomohla mnohým reštauráciám postaviť sa na nohy, nie všetky podniky dokázali prežiť. Ani zásah skúseného šéfkuchára Martina Nováka, nové menu či vylepšený koncept nestačili na záchranu niektorých prevádzok, ktoré nakoniec museli zatvoriť svoje brány, informuje Interez. Pozri sa, ktoré reštaurácie z populárnej relácie už dnes neexistujú.
Televízia Markíza už tretí rok cestuje po Slovensku a zachraňuje reštaurácie, ktoré sa ocitli v problémoch. Do úlohy hlavného odborníka povolala skúseného šéfkuchára Martina Nováka. Rýchlo si získal divákov, pričom Na nože sa v uplynulých troch sezónach zaradilo medzi najsledovanejšie televízne relácie.
Jedným z faktorov úspechu bolo aj správne načasovanie – šou prišla v období po pandemických vlnách covidu, keď gastronómia patrila medzi najviac zasiahnuté odvetvia. Mnohé reštaurácie sa po mesiacoch lockdownov dostali na pokraj krachu a potrebovali pomoc, aby prežili.
Ktoré podniky neprežili?

Práve vďaka tejto reality šou sa podarilo niektorým podnikom odvrátiť definitívny zánik, zlepšiť kvalitu služieb a prilákať nových zákazníkov. Na nože tak nie je len televíznou zábavou, ale aj projektom, ktorý mení osudy slovenských reštaurácií. Nie všetky podniky to však dali. V niektorých sa dnes už nenaješ.
Jednou z nich je aj reštaurácia Staré časy v obci Marianka z konca 2. série, ako informuje portál Interez. Hoci po úpravách získala pozitívne hodnotenie, majiteľ ju pre personálne problémy najskôr otváral s prestávkami a nakoniec predal.
Z 1. série skončila moderná vegánska reštaurácia Bistro Plantáž v Martine. Hoci si získala nových zákazníkov, nedokázala pokryť vysoké dlhy, ktoré mohli dosiahnuť až 100-tisíc eur.
Definitívne zavrela aj reštaurácia Zlatý Mlyn v Ludaniciach pri Topoľčanoch. Majiteľ už predtým čelil problémom kvôli vysokému nájmu na pôvodnom mieste a aj napriek zvýšenému záujmu zákazníkov po relácii nakoniec podnik z finančných dôvodov zatvoril.