Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 15.3.2025
sk
Svetlana
cz
Ida

Po tomto na dubajskú čokoládu zabudneš. V Rakúsku je novým hitom čokoláda s rezňom

Išlo o recesiu, no stala sa okamžitým hitom.


Rakúsko sa rozhodlo, že nenechá fenomén dubajskej čokolády bez odpovede. Kým celý svet šalie po virálnej sladkosti zo Stredného východu, naši susedia prišli s niečím, čo prekvapí a možno aj šokuje – čokoládou inšpirovanou legendárnym viedenským rezňom, informuje TV Markíza.

Rakúska odpoveď na dubajský trend

Dubajská čokoláda od značky Fix Dessert Chocolatier, ktorá spája mliečnu čokoládu s chrumkavým khanafehom, pistáciovým krémom a tahini nátierkou, sa stala senzáciou na TikToku. Krátke video s ochutnávkou nazbieralo viac ako 60 miliónov videní a vytvorilo nový globálny trend. Aj na Slovensku sa jej napodobeniny objavili v obchodoch a na benzínkach, no originálnu verziu je stále možné kúpiť iba v Dubaji. Rakúšania sa však rozhodli ísť inou cestou a vytvorili niečo skutočne netradičné.

Za týmto nečakaným nápadom stojí rakúsky rádiový moderátor Mario Batka. Fascinovaný ošiaľom okolo dubajskej čokolády sa rozhodol ukázať, že aj tradičné rakúske chute môžu zaujať.

„Mojím plánom bolo vytvoriť jedinečnú čokoládu s použitím klasických ingrediencií na viedenský rezeň, ako sú bravčové mäso, strúhanka a vajcia, ako aj typických príloh ako ryža alebo hranolčeky,“ povedal Batka pre denník Heute. Hoci pôvodne išlo o recesiu, výsledok prekonal všetky očakávania a stal sa okamžitým hitom.

Od nápadu k realite

Keďže Batka nemal skúsenosti s výrobou čokolády, spojil sa s renomovanou firmou Zotter Chocolate Factory. Spočiatku bol jeho nápad prijatý s nedôverou, no postupne sa ukázalo, že môže mať veľký potenciál. Výsledkom ich spolupráce je pralinka Schnitzel with rice and chips à la Batka.

„Použili sme pečené bravčové škvarky a karamelizované maslové omrvinky v mandľovej paste. Ako náplň sme pridali trochu citróna a škrupinu sme obalili brusnicovou polevou. Nakoniec sme všetko ozdobili bielou čokoládou a zeleným kakaovým maslom,“ vysvetlil Batka. No nezostalo len pri pralinke – čokoládu servírujú so slanými zemiakovými lupienkami obalenými v mliečnej čokoláde a dopĺňajú ju vajíčka z bielej čokolády s ryžovou a kokosovou polevou.

Zákazníci ju milujú

Hoci kombinácia čokolády a viedenského rezňa znie ako gurmánska výzva, reakcie zákazníkov hovoria jasne – ide o nečakaný hit. Produkt je dostupný na webe Zotter Chocolate Factory a záujem oň je enormný.

„Ponúkame ju len niekoľko dní, ale dopyt je taký veľký, že sme už museli obnoviť výrobu,“ prezradila manažérka firmy Julie Zotterová.

Odporúčame prečítať:

Experiment, ktorý vydesil aj vedcov: Neuveríš, čo sa udeje v mozgu po 3 dňoch bez smartfónu


Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.