Zdroj: ©Shutterstock

„Našla v sushi zabaleného švába.“ Odporné reštaurácie, ktoré hygiena okamžite zavrela

Človek si radšej navarí doma...

Do reštaurácie ide väčšinou človek za odmenu. Nielen osláviť nejaké jubileum, ale skrátka si dopriať chutné jedlo a užiť si fakt, že aspoň raz nemusíš nakupovať, variť a upratovať. Po tomto článku si však nabudúce dvakrát zvážiš, či ti to za tú chvíľu odpočinku naozaj stojí.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Inšpektori aj bývali pracovníci sa podelili o svoje skúsenosti s reštauráciami, kde by si nenechal jesť ani svojho úhlavného nepriateľa. Od švábov cez mŕtve myši až po všadeprítomné plesne, z týchto príbehov z Redditu sa ti otočí žalúdok. Preto ťa varujeme – čítaj ich len na vlastné riziko.

1. Na inšpekciu nám prišiel podnet aj s fotografiou – žena našla v kúsku sushi zabaleného švába. Áno, vo vnútri. Išli sme na miesto, hodinu prehľadávali reštauráciu a nič sme nenašli. Potom som našiel niekoľko mŕtvych švábov pod umývačkou riadu, a zrazu bum – boli všade. Pozrel som sa hore a zbadal troch v priehľadnej nádobe s múkou. Otvoril som chladiaci box a vybehlo ich odtiaľ hádam milión. Poprechádzal som sa medzi hosťami, ktorí aktívne jedli, zatiaľ čo sa im to pod nohami hemžilo švábmi.

Zavreli sme ich a na druhý deň prišli aj s ničiteľmi škodcov. Muž, čo v tejto brandži pracoval takmer celý život, povedal, že toto bol najhorší prípad zamorenia švábmi, aký kedy videl. Smutné bolo, že keď sa nám to tam ako-tak podarilo vyčistiť, celá budova vyhorela.

2. Moja manželka kedysi pracovala pre firmu, ktorá opravovala spotrebiče v komerčných kuchyniach. Raz s kolegami rozobrali ohrevný bufetový stôl a našli v ňom mumifikované mŕtvoly myší. Nie jednu. Veľa.

Odporné reštaurácie, ktoré hygiena okamžite zavrela
Shutterstock
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

3. Robil som kontrolu v 24-hodinovej reštaurácii. Ich chladnička bola plná vedier s potravinami a doslova obrastená plesňou. Majiteľ nám tvrdil, že minie jedno vedro surovín za hodinu a že je všetko čerstvé. Strávil som tam päť hodín. Neminul ani jedno.

4. Raz som brigádoval v reštaurácii a dodnes som nepochopil, ako to, že ich hygiena celé tie roky nezavrela. Nič nebolo uskladnené správne, mäso sa rozmrazovalo cez noc na pulte na krájanie, horúce omáčky sa prelievali do 20-litrových nádob a bez vychladnutia pchali do chladničky.

Šéf si myslel, že keď na niečo vyleje bielidlo, tak je to umyté. Podlaha bola čierna a slizká, stena za 50-ročnou umývačkou, ktorá tiekla o dušu spasenú, bola taká mäkká, že sa do nej dalo pichnúť prstom ako do vankúša. Jedlo bolo plesnivé, a keď neboli zákazníci, spotení kuchári si chodievali pospať na paletu múky, z ktorej potom varili. Je mi zle, len keď si na to všetko spomeniem.

Odporné reštaurácie, ktoré hygiena okamžite zavrela
Shutterstock

5. Na konci našej ulice je indická reštaurácia, ktorá je na tom tak zle, že každoročne mení názov aj majiteľa. Široko-ďaleko je známe, že ešte ani raz neprešli kontrolou z hygieny. Žiadna z chladničiek poriadne nechladí, nič nie je označené, zakryté, surové mäso skladujú položené na čerstvom ovocí. Kto sa tam odváži ísť najesť, si určite nájde na tanieri zaschnutý myší výkal alebo švába.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

6. Živím sa ako opravár kuchynských spotrebičov. Nikdy nezabudnem na moment, keď som vošiel do kuchyne čínskej reštaurácie a zbadal chlapíka, ako „rozmrazuje“ kuracie prsia. Nezabalené ich položil na zem a následne na ne hadicou striekal horúcu vodu. Nevedel som, či sa smiať, alebo plakať.

Odporúčame prečítať:

Rodina prežila 40 rokov v tajge bez kontaktu s vonkajším svetom. Deti poznali civilizáciu len z rozprávania

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné