Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 24.4.2024
sk
Juraj
cz
Jiří, Jura
, Juraj, George

V slovenských kinách v týchto dňoch štartuje nový romantický film After: Tajomstvo. Natočila ju Castille Landon a ide o ďalší diel divácky obľúbenej série After. Pri tejto príležitosti sme pre teba pripravili niekoľko zaujímavostí o filme.

1. Ide už o tretí diel obľúbenej série

Séria After odštartovala v roku 2019 snímkou After: Bozk, ktorú režírovala Jenny Gage. Po úspechu v kinách producenti odklepli pokračovanie After: Sľub, ktoré sme mohli v kinách vidieť minulý rok. O jeho réžiu sa postaral Roger Kumble. Aktuálny tretí diel After: Tajomstvo natočila Castille Landon.

Bontonfilm SK

2. Film je adaptáciou série kníh, ktoré si získali aj našich čitateľov

Tak ako nový film After: Tajomstvo, aj predchádzajúce časti majú svoje korene v sérii románov od Anny Todd. Jej knihy boli tiež preložené do slovenčiny a češtiny a stali sa bestsellermi aj v našich končinách. Okrem toho tu Todd vyšli romány Najjasnejšie hviezdy, Ženy z rodu Springovcov, ako aj prequel série After s názvom Pred nami.

3. Niektoré známe postavy si zahrali iní herci

V tomto filme sa okrem ústredného dua Tessy (Josephine Langford) a Hardina (Hero Fiennes Tiffin) stretneme aj s inými známymi postavami. Vo viacerých prípadoch však došlo k ich preobsadeniu. Postavu Carol Young si v novej snímke zahrala Mira Sorvino. Vystriedala Selmu Blair, ktorá od projektu musela odstúpiť kvôli závažným zdravotným problémom spojených so sklerózou multiplex.

Zmien v kastingu sa dočkali aj ďalšie postavy. Landona stvárnil Chance Perdomo (namiesto Shanea Paula McGhieho), Kimberley si zahrala Arielle Kebbel (namiesto Candice King) a Christiana Vancea zase Stephen Moyer (namiesto Charlieho Webera).

Bontonfilm SK/Profimedia

4. Na pláne je ešte jeden diel

Celá séria After má v knižnej podobe päť dielov (vrátane prequelu Pred nami). Filmári sa rozhodli priniesť divákom všetky časti hlavného príbehu. To teda znamená, že nás ešte čaká jeden diel s názvom After: Puto. Ten režíruje tiež Castille Landon a hoci dátum premiéry zatiaľ nebol oznámený, pravdepodobne ho na strieborných plátnach uvidíme s odstupom niekoľkých mesiacov.

5. Predchádzajúce filmy série sa stretli so solídnym úspechom

Prvý diel vznikol za 14 miliónov dolárov, pričom v kinách dokázal utŕžiť takmer 70 miliónov. Darilo sa mu ale aj na streame, takže filmári nemuseli dlho váhať nad tým, či sa pustiť do pokračovania. Druhý diel After: Sľub mal rozpočet tiež približne 14 miliónov, pričom na box office trhol 48 miliónov dolárov.

Bolo to síce menej než v prípade jednotky, ale snímka to výrazne dorovnala na streamovacích platformách, kde istú dobu patrila medzi najsledovanejšie tituly. Dá sa teda predpokladať, že trojka z nastaveného trendu nevystúpi. Verní diváci, resp. diváčky, do kín určite zamieria a solídne tržby iste pritečú aj z overených streamovacích služieb.

Bontonfilm SK/Profimedia

6. Produkciu snímky ovplyvnila pandémia

Ako mnohé iné filmy, aj After: Tajomstvo sa musel popasovať s následkami pandémie koronavírusu. Kvôli tomu sa tvorcovia rozhodli, že súbežne s tretím dielom natočia aj ten posledný. Nakrúcalo sa v bulharskej Sofii, ktorá mala v tom čase minimálny počet pozitívnych prípadov na koronavírus.

After: Tajomstvo

Aj v tretej časti budeme svedkami vývoja komplikovaného ľúbostného vzťahu Tessy (Josephine Langford) a tajomného Hardina (Hero Fiennes Tiffin). Na povrch sa začnú dostávať tajomstvá, ktoré mala Tessa pred svojím partnerom, čo vyústi v množstvo konfliktov.

Spoločný život skrátka skrýva nejedno úskalie a ak chcú Tessa a Hardin ostať spolu, budú sa musieť naučiť vzájomne sa prijať takí, akí skutočne sú. Vo vedľajších úlohách uvidíme aj Arielle Kebbel, Miru Sorvino, Stephena Moyera, Louise Lombard, Roba Estesa, Cartera Jenkinsa, Kianu Madeira, Chancea Perdoma, Frances Turner a Angelu Sari. Do slovenských kín snímka zamieri 2. septembra 2021.

Bontonfilm SK

Tento obsah vznikol v spolupráci s BONTONFILM a.s.


Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.