V ďalšej epizóde obľúbenej šou Na nože sa šéfkuchár Martin Novák opäť vracia do Banskej Bystrice, kde sa snaží pomôcť ďalšiemu podniku v problémoch. Tentoraz ide o reštauráciu Veganaf, ktorá sa nachádza neďaleko pamätníka SNP a špecializuje sa výlučne na vegánske jedlá. Za jej vznikom stojí Peter, zanietený vyznávač rastlinnej stravy, ktorý sa rozhodol svoju životnú filozofiu preniesť do kuchyne a ponúknuť ju širokej verejnosti, píše Markíza.
Realita však jeho predstavy kruto preverila. O zákazníkov je núdza, tržby sú alarmujúco nízke a podnik balansuje na pokraji krachu. Počas prvého dňa nakrúcania produkcia zaznamenala šokujúci údaj – tržba do popoludnia dosiahla len 9 eur. Reštaurácia zatiaľ funguje len vďaka finančnej pomoci Petrových rodičov, ktorí prevádzkujú známu kolibu v blízkom okolí. Tí mu poskytli jednorazovú finančnú injekciu, no tá sa rýchlo míňa.
Aby podnik prežil, šetrí sa na všetkom – dokonca aj na elektrine. Dvojica mladých kuchárov Valentína a Lukáš dostala presné inštrukcie, kedy nesmú zapínať spotrebiče a variť len v nevyhnutných prípadoch. Majú dokonca presný rozpis časov, kedy môžu a nemôžu variť. Elektrická energia je totiž v určitých časoch dňa taká drahá, že by to reštauráciu stálo viac, než by zarobila. Podarí sa Petrovi udržať svoj sen pri živote? Dozvieme sa už v stredu večer.

Reštaurácia, ktorej sa extrémne darí
Novák navštevuje rôzne reštaurácie po celom Slovensku, ktoré si ho zavolajú, keď majú nejaký problém. Šéfkuchár je známy tým, že si rozhodne servítku pred ústa nedáva a povie všetko na rovinu, tak, ako to vidí, a bez milosti. Len málokedy sa stalo, že by mu nejaká reštaurácia tak ulahodila, že v nej nemal potrebu meniť jedálny lístok a dokonca sa on naučil niečo nové. Podnik sa predstavil v tretej epizóde novej série a všetkých prekvapil. Darí sa mu až tak, že ľudia potrebujú rezerváciu, aby sa tam dostali. Viac sa dozvieš v článku nižšie.