Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Sci-fi žáner nie je tvorený len vesmírnymi loďami a zbesilou akciou. Rovnako doň patria aj civilne strihnuté drámy, ktoré sú založené na prepracovanej psychológii postáv a silnom príbehu. Pokiaľ holduješ práve takým sci-fi kúskom, rozhodne by ti nemala ujsť novinka Reminiscence, ktorá sa už o niekoľko dní začne premietať v našich kinách. O čom ale vlastne bude?

Na ceste do temnej minulosti

Hlavným hrdinom príbehu je vyšetrovateľ Nick Bannister (Hugh Jackman), ktorý má naozaj netradičné pole pôsobnosti: svojim klientom pomocou špeciálneho prístroja pomáha odhaliť stratené spomienky. Do života mu ale vstúpi záhadná Mae (Rebecca Ferguson), ktorá sa nestane len jeho klientkou, ale aj milenkou.

Jedného dňa ale Mae zmizne a Nick je odhodlaný zistiť, čo sa s ňou stalo. Pri pátraní v jej minulosti ale začne Nick odhaľovať znepokojivé náznaky, ktoré ho zavedú na desivú a temnú cestu. Čaká naňho niekoľko nepríjemných odhalení a šokujúca pravda, ktorú Mae skrývala.

Continental Film

Talentovaní herci aj režisérka

Reminiscence natočila Lisa Joy ako svoj celovečerný debut, nejde však o žiadnu začiatočníčku. Na konte má totiž bohatú scenáristickú a režisérsku kariéru v seriálových vodách (podieľala sa na tvorbe úspešných seriálov Povedz, kto ťa zabil, Agent či Westworld). Okrem Jackmana a Ferguson uvidíme aj Natalie Martinez, Thandiwe Newton, Cliffa Curtisa, Angelu Sarafyan, Daniela Wu či Teri Wyble.

Trailery pôsobia lákavo a vnadia skôr na atmosférický sci-fi triler, ktorý bude evidentne stáť hlavne na scenári a postavách. Čo nám osobne mimoriadne vyhovuje. Hugh Jackman a Rebecca Ferguson sú skvelí herci, takže sme zvedaví, ako im to bude ladiť na plátne.

Nádej na kvalitný zážitok zvyšuje aj meno samotnej režisérky a jej skúsenosti s oceňovaným Westworldom. Na producentskej stoličke zase sedí skvelý scenárista Jonathan Nolan, ktorý napísal viacero filmov pre svojho brata Christophera a tiež významným spôsobom pracuje na Westworlde.

Naznačený príbeh má rozhodne slušný potenciál a evidentne sa môžeme tešiť na viacero twistov a pohrávaním sa s časovými rovinami. Rozhodne sme zvedaví, čo si pre nás tvorcovia pripravili. Dozvieme sa to už 26. augusta 2021.

Continental Film

Tento obsah vznikol v spolupráci s Continental Film


Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.