Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 20.9.2024
sk
Ľuboslav, Ľuboslava
cz
Oleg

Česká polícia vyšetruje Andreja Babiša pre video z diaľnice D1

Podľa vyšetrovateľov sa Babiš nevenoval úplne riadeniu, keď išiel autom po zrekonštruovanej diaľnici a pri popise opráv sa opakovane pozrel do papierov.


Český premiér Andrej Babiš v nedeľu večer oznámil, že ho polícia vyzvala, aby podal vysvetlenie v súvislosti s videom, ktoré umiestnil na sociálnej sieti. Podľa vyšetrovateľov sa Babiš nevenoval úplne riadeniu, keď išiel autom po zrekonštruovanej diaľnici D1 a pri popise opráv sa opakovane pozrel do papierov. Babiš sa bráni, že šoféroval opatrne. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Podľa Babiša polícia reagovala na video z 3. októbra. „Tak. Pre toto video, na ktorom riadim s oboma rukami na volante (a pozrite na rýchlosť), na mňa niekto podal trestné oznámenie. Radšej bez komentára,“ reagoval prostredníctvom sociálnych sietí český premiér.

Dneska ráno jsem vzal auto a jel projet fungl novou D1 👍

Posted by Andrej Babiš on Sunday, October 3, 2021

Polícia vraj predsedovi českej vlády vytkla, že sa za volantom automobilu dostatočne nevenoval riadeniu, pretože sa opakovane pozeral do podkladov. „Vaše konanie je zaznamenané na sociálnom kanáli YouTube,“ citoval Babiš z výzvy, ktorú dostal. Premiér sa sťažoval, že ho zase „niekto udal“ a bránil sa, že šoféroval opatrne. „Z týchto záberov je vidieť, že som išiel pomaly,“ tvrdil Babiš. Pri šoférovaní sa vraj pozeral dopredu, ale pripustil, že sa až trikrát „na milisekundu“ pozrel na papier. „Samozrejme som sa venoval riadeniu. Uvidíme, ako to dopadne,“ podotkol Babiš.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.