Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Protestujúci sa zo Šafárikovho námestia pohli k ÚV, blokujú dopravu

Z dôvodu presunu protestujúcich je v hlavnom meste prerušená premávka liniek MHD 3, 4 a 9.


Protestujúci sa z bratislavského Šafárikovho námestia v stredu podvečer začali presúvať pred Úrad vlády (ÚV) SR. Dav tvorený viacerými stovkami občanov pritom zablokoval dopravu v okolí Kamenného námestia a priľahlých uliciach. Dopravný podnik Bratislava (DPB) musel odkloniť niektoré linky hromadnej dopravy.

„Hliadky bratislavských policajtov momentálne dohliadajú na bezpečnosť účastníkov verejného zhromaždenia, ktorí sa krátko po 16.30 h začali presúvať zo Šafárikovho námestia na Námestie slobody,“ ozrejmil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Situáciu podľa jeho slov polícia naďalej monitoruje. Ak by došlo k narušeniu verejného poriadku, či páchaniu inej protiprávnej činnosti polícia je podľa jeho slov pripravená v zmysle zákona zakročiť.

Z dôvodu presunu protestujúcich je v hlavnom meste prerušená premávka liniek MHD 3, 4 a 9. Tie sú mimoriadne ukončené pred vstupom do centra mesta. Keďže sú všetky obchádzkové trasy uzavreté, nemajú možnosť pokračovať do Karlovej Vsi, Dúbravky, Ružinova, Rače a Petržalky, informuje DPB na sociálnej sieti. „Premáva iba električka 1 po mimoriadnej trase Hlavná stanica – Blumentál – Stanica Vinohrady,“ priblížil.

„Medzi zastávkami Blumentál a Farského premáva náhradná autobusová linka X3. Linka neobsahuje zastávky Sad Janka Kráľa, Šafárikovo námestie, Centrum, Mariánska a Americké námestie,“ dodal DPB. Deklaruje, že situáciu rieši a bude informovať o ďalšom pokračovaní.

K presunu protestujúcich vyzval na akcii jeden z poslancov NR SR pôsobiaci v mimoparlamentnom hnutí Republika Milan Mazurek. Na pódiu hovoril o prechádzke celou Bratislavou a vyslaní silného politického signálu i signálu boja, odvahy a túžby po slobode. „A keď táto vláda nebude počúvať, pôjdeme a urobíme všetko preto, aby táto vláda skončila zo dňa na deň,“ vyhlásil s tým, že už nie je čas na referendum a vyzval vládu k okamžitej demisii.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.