Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš

Mini v každom ohľade. V mobilnom Mini Bare obsluhujú len trpaslíci

Za vtipnou myšlienkou sa ukrýva pekné posolstvo.


Severná Európa je rodiskom mnohých vynikajúcich nápadov, ktoré môžu byť inšpiráciou pre celý svet. V Dánsku pôsobí mobilný bar s názvom Mini Bar, ktorý nielenže pôsobí v drobnom prívese, ale aj nalieva malé množstvá a jeho obsluhu tvoria trpaslíci.

Skvelý nápad, ktorému nechýba vtip, vytvorili Christian Sørensen a Jonas Pindhund Hallberg. Ich hlavným mottom je „kvalita nad kvantitu“, a preto celú jeho ponuku predstavujú výhradne vysokokvalitné produkty v drobných pohároch či baleniach. Mini Bar ľudia najčastejšie stretnú na rôznych festivaloch a oslavách, kam si ho organizátori najali.

Projekt nie je len nezvyčajnou atrakciou, ale nesie so sebou aj sociálne posolstvo. Takto chcú jeho prevádzkovatelia upozorniť na to, že extrémne nízki ľudia majú často problém nájsť si dlhodobú a serióznu prácu a veľmi často preto zostávajú nezamestnaní alebo odchádzajú do predčasného dôchodku. Mini Bar im poskytuje pracovné príležitosti a možnosť byť na očiach väčšinovej spoločnosti.

Ako dwarfizmus sa zvykne označovať stav, keď bol v dôsledku jednej z mnohých možných porúch rast človeka spomalený či predčasne zastavený. Za kritérium, ktoré definuje človeka ako trpaslíka, je považovaná výška menšia ako 147 centimetrov v dospelom veku. Najčastejšou príčinou dwarfizmu je achondroplázia.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.