Reštaurácie na Malorke zavádzajú zmenu, ktorá sa zákazníkom nebude páčiť. Toto je zakázané

V obľúbenom dovolenkovom raji nastal chaos.


Rozdelenie účtu v reštaurácii? Na Malorke s tým začínajú mnohé podniky končiť. Pre nedostatok personálu a časovú náročnosť rozdelených platieb sa rozhodli zaviesť pravidlo: jeden účet pre celý stôl. Zákazníci si tak budú musieť platbu rozpočítať sami, informuje o tom britský denník Express.

Ak si zvyknutý pri platení v reštaurácii žiadať o rozdelený účet, na Malorke s tým už možno nepochodíš. Ostrov, ktorý je medzi dovolenkármi v Európe veľmi obľúbený, čelí počas letnej sezóny veľkému náporu turistov. Miestne reštaurácie však zároveň zápasia s nedostatkom personálu, čo ich núti robiť zmeny v tom, ako fungujú.

Chcú odbremeniť personál

Aby odbremenili čašníkov a zefektívnili prevádzku počas najvyťaženejšieho obdobia, viaceré podniky na Malorke prestali akceptovať platbu zvlášť. Znamená to, že pri stole bude vystavený len jeden spoločný účet a je na hosťoch, ako si ho medzi sebou rozdelia.

Shutterstock

„Existuje jeden účet na stôl a je na zákazníkoch, ako si ho vysporiadajú,“ uviedol Juanmi Ferrer, prezident Asociácie reštaurácií CAEB na Malorke. „Niektorí nechcú platiť za víno, iní zas trvajú len na úhrade svojho jedla. To zamestnancom komplikuje prácu, často sa stáva, že niektoré položky zostanú nezaplatené. Je to časovo náročné, najmä ak účet nesedí,“ dodal.

Existujú jednoduchšie spôsoby, ako si rozdeliť platbu

Podľa Ferrera ide o snahu zjednodušiť procesy v čase, keď obsluha pracuje na hranici svojich možností. V niektorých reštauráciách môžu účty rozdeliť maximálne rovnakým dielom. Zložité individuálne platby však personál už nebude vybavovať.

„Chápeme, že hostia si chcú účet rozdeliť, ale existujú jednoduchšie spôsoby, ako napríklad aplikácia Bizum. Je bezplatná a okamžitá,“ vysvetlil Ferrer. Práve takéto riešenia by podľa neho mohli uľahčiť prácu zamestnancom a zároveň umožniť hosťom vyriešiť si platbu medzi sebou.

Aj keď táto zmena môže niektorých zákazníkov sklamať, reštaurácie sa snažia prioritne zvládať prevádzku počas kriticky vyťaženého obdobia. Ferrer zdôraznil, že čas venovaný účtovaniu len zvyšuje záťaž na už tak preťažený personál, ktorý pracuje v zníženom počte.

Mohlo by ťa zaujímať:

Šokujúce skryté poklady Európy: 5 miest, o ktorých si zatiaľ nepočul, ale raz ich musíš navštíviť


Tagy:
Nicolette Ftáčková
Vyštudovala som žurnalistiku a moja láska k písaniu sa zrodila už v detstve, keď som sa zvykla zavrieť do izby a hodiny písať rôzne príbehy. Zaujíma ma aktuálne dianie doma i v zahraničí, no môj záber tém je veľmi široký. Rada píšem o zaujímavých ľuďoch a hľadám inšpiratívne príbehy. Spoločenské a LGBTI+ témy sú mi blízke.
Najčítanejšie
Podobné