Zdroj: ©Shutterstock

TOP 5 najlepších a najhorších slovenských jedál. Umelá inteligencia zostavila rebríček, niektorí Slováci však nebudú súhlasiť

Za "najhoršími" pokrmami sa mnohí Slováci zalizujú až za ušami.

Slovenská kuchyňa je pestrá, sýta a poriadne výrazná. Nájdeš v nej jedlá, ktoré sú synonymom nebíčka v papuľke, ale aj o čosi odvážnejšie kúsky, na ktoré si jazyk dlho zvyká (prípadne nezvykne vôbec). Umelá inteligencia sa pozrela na tradičné slovenské recepty a zostavila rebríček TOP 5 najlepších a TOP 5 najhorších slovenských jedál. A úprimne? Niektorí Slováci s týmito rebríčkami zrejme vôbec nebudú súhlasiť…

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

TOP 5 najlepších slovenských jedál

Od slaného až po sladké, slovenská kuchyňa ponúka kopec unikátnych delikates, po ktorých sa zalizujú ako Slováci, tak i cudzinci. Vybrať z nich päticu tých najlepších bolo náročné, no umelá inteligencia na to išla nekompromisne. Čo sa našich lahodných chuťoviek týka, rozhodla sa vypichnúť tieto:

Bryndzové halušky

Absolútna klasika považovaná za národné jedlo Slovenska. Kombinácia mäkkých zemiakových halušiek, slovenskej bryndze a slaninky vytvára nezameniteľnú chuť. Milujú ich domáci a fascinujú aj turistov.

Kapustnica

Hustá kyslá kapustová polievka so sušenými hubami, klobásou a údeným mäsom. Spája chute Vianoc, zimných večerov a tradičnej slovenskej kuchyne. Veľmi výdatná a sýta.

slovenská kuchyňa rebríček ai umelá inteligencia
Shutterstock

Lokše

Jemné zemiakové placky, ktoré sa môžu podávať na slano (s kačacou pečienkou alebo kapustou) či na sladko (s makom alebo džemom). Jednoduché, ale nesmierne chutné a univerzálne.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Zemiakové placky (harule)

Chrumkavé a voňavé, často ochutené cesnakom a majoránkou. Skvelé samostatne, s kyslou smotanou alebo ako príloha k mäsu. Zamastený od nich však budeš až za ušami.

slovenská kuchyňa rebríček ai umelá inteligencia
Shutterstock

Pečená hus či kačica s kapustou a lokšami

Luxusnejšia tradičná hostina, typická pre svadby a veľké oslavy. Bohatá chuť pečeného mäsa v kombinácii s dusenou kapustou a lokšami je jedinečná. A kto by povedal nie mäsku, ktoré sa ti doslova rozpadáva na jazyku?

Odporúčame prečítať:

Mal skončiť na vozíku a cucať kašu brčkom, povedal Cintula o Ficovi. Toto všetko odznelo na dnešnom súde s atentátnikom

Ktoré slovenské jedlá vyhodnotila AI ako najhoršie? Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné