Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

V Európe prvýkrát od októbra klesol počet nových prípadov i úmrtí na koronavírus

Ako v pravidelnej týždennej správe o pandémii uviedla WHO, zlepšenie nastalo po tom, ako niekoľko týždňov po sebe Európa zaznamenávala nárast infekcií.


V európskom regióne nastal minulý týždeň mierny pokles počtu prípadov ochorenia COVID-19 i súvisiacich úmrtí. Ako v pravidelnej týždennej správe o pandémii uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), zlepšenie v tomto regióne nastalo po tom, ako niekoľko týždňov po sebe Európa zaznamenávala nárast infekcií i úmrtí.

WHO taktiež uviedla, že podľa Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) k pondelku identifikovali v 18 krajinách Európskej únie dovedna 212 prípadov omikron variantu koronavírusu, pričom všetci nakazení boli bez príznakov alebo s miernym priebehom ochorenia COVID-19.

V európskom regióne, ktorý v rámci rozdelenia WHO zahŕňa i krajiny Strednej Ázie, minulý týždeň klesol počet nových prípadov o 2 % na viac ako 2,6 milióna potvrdených infekcií. Najviac nových prípadov bolo v Nemecku a Veľkej Británii. Úmrtia počas ostatného týždňa v Európe klesli o 3 % v porovnaní s týždňom predtým. Ako uviedla WHO, nárast počtu prípadov koronavírusu v Európe stúpal nepretržite od polovice októbra.

Celosvetovo sa počet nových infikovaných „ustálil“ na úrovni viac ako 4 milióny potvrdených prípadov, i keď v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpol počet obetí koronavírusu o 10 %.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.