Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Práca z domu je vyčerpávajúca. Človek by povedal, že to musí byť super, celý deň sa váľať v posteli a byť za to ešte aj platený, ale v skutočnosti to platí, len ak sa to deje tak raz do týždňa. Možno dva. No keď to už trvá takmer rok, tvoja chuť pracovať pomaly, ale isto zamiera a namiesto práce vlastne len prokrastinuješ. V spolupráci s naším ilustrátorom sme dali dokopy niekoľko vecí, ktoré sú toho neodmysliteľnou súčasťou, a máme také tušenie, že sa v mnohých z nich nájdeš.

1. Začítaš sa do časopisu

Bolo by nehumánne vyžadovať od zamestnancov osem hodín tvrdej driny bez prestávky na záchod. Presne to si v duchu skonštatuješ tesne predtým, ako sa s časopisom v ruke odpraceš na záchod, aj keď ti možno vôbec netreba. Je vedecky dokázané (určite je), že posedenie na bielom tróne podnecuje ku kreativite, a ty rozhodne nechceš riskovať, že ti unikne nejaká prevratná myšlienka. Nie je úplne jasné, ako by sa medzi hltaním riadkov k tebe vôbec stihla prebojovať, ale to je debata na iný deň. Nie na dnes. Jasné, že nie na dnes.

ArtCave Maniac / EMEFKA

2. Na chvíľu si schrupneš

Nie je to tvoja chyba. Fakt nie. Len si sa na chvíľu presunul do postele, aby si doťukol už beztak schátranú krčnú chrbticu a natiahol si nohy, a tvoj mozog si to akosi nesprávne vyložil. Bojoval si s tým solídnych desať minút, neúprosne tlačil viečka k nebu, možno si sa dokonca aj prefackal… ale napokon si aj tak dospel k presvedčeniu, že oddýchnutému sa ti bude robiť lepšie.

A možno by to aj bola pravda. Keby si nespal dve hodiny a nezobudil sa rozbitý s nulovým vedomím o tom, koľko je hodín, aký je rok a či bežný ľud ešte stále musí platiť dane. Do roboty sa ti chce ešte menej ako predtým a najradšej by si spal ďalej, ale čo narobíš. Život je skrátka taký.

ArtCave Maniac / EMEFKA

3. Zablúdiš na online obchod

Krásny to moment, keď sa zarábanie peňazí nebadane pretaví do ich míňania. Ale kto tu za to môže? Normálne si sa snažil pracovať, div že si nepotil krv, ale cielené reklamy mali očividne úplne inú predstavu o zmysluplnom trávení tvojho (rozhodne nie voľného) času, a hľa. Teraz sme tu. Facebook ti vypľul reklamu na niečo, čo si zháňal posledné dva mesiace, a bol by si idiot, keby si neskontroloval, či to náhodou nie je v akcii. Koniec-koncov, práca ti neujde. Tá akcia by mohla.

ArtCave Maniac / EMEFKA

4. Začneš hrať hru

Dobre si sa napapal, prestávku na obed ti nikto zazlievať nebude, a teraz musíš aj dobre vytráviť. Predsa len, s plným bruchom toho veľa nenarobíš, možno dokonca ešte niečo aj pos*rieš. Pre všetkých bude lepšie, keď si na polhodinku zapneš hru, prejdeš jednu-dve misie, začneš tretiu, porazíš bossa, sláva ti stúpne do hlavy, tak tam hodíš niečo ďalšie, prekonáš svoje niekdajšie high score, pochváliš sa kamošom na internete… a potom sa o päť hodín neskôr vrátiš k tomu, čo si mal mať už dávno hotové. Hups. Šéf ťa asi zabije.

ArtCave Maniac / EMEFKA

5. Zahľadíš sa… do prázdna

V živote. Nikdy v živote. Za celých viac ako dvadsať rokov svojej existencie na tejto fešnej planéte si nevidel zaujímavejší fľak na strope ako práve tento. Bol tam aj včera? A čo predvčerom? Bude tam aj zajtra? Nemal by si ho pre istotu odfotiť a poslať niekomu na odborný posudok? Čo keď je to pleseň? Nikto nechce bývať v dome, kde sú plesne, veď to je absolútne nezlučiteľné s ľudským zdravím! Preboha. Preboha, preboha, PREBOHA! Veď tvoje deti budú mať astmu! To je jedno, že nemáš deti… toto tak jednoducho nenecháš!

ArtCave Maniac / EMEFKA

Tagy:

Michal Kozár
Na portále Emefka sa venujem kresleniu komiksových článkov a obrázkov. V kresbách sa snažím vtipným štýlom podať životné situácie, ľudské výrazy, príbehy, či emócie. Mojou hlavnou úlohou je zachytiť dej v čo najjednoduchšej, no zároveň vtipnej forme. Kreativitou dodávam člankom jedinečnosť a výraz.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.