Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 30.9.2024
sk
Jarolím
cz
Jeroným
, Jeronym, Jarolím

Záujem o vakcínu sa zvýšil, v hre je stále aj povinné očkovanie

Vzhľadom na situáciu je podľa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej téma povinného očkovania absolútne aktuálna.


V troch veľkokapacitných očkovacích centrách Trnavského samosprávneho kraja zaznamenali v sobotu vyšší záujem o vakcínu ako v predchádzajúcich týždňoch. Prvú, druhú alebo tretiu dávku vakcíny v Skalici, Dunajskej Strede a Trnave dostalo viac ako 6000 ľudí. Ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú počas jej dnešnej návštevy očkovacieho centra v Trnave o tom informoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Zvyšovanie očkovacích kapacít v ďalších týždňoch bude podľa Viskupiča závisieť od dostatku lekárov. Mnohí sú v očkovacích centrách víkend čo víkend už celé týždne za sebou, je preto možné, že si budú chcieť pred vianočnými sviatkami oddýchnuť. Ministerka Mária Kolíková sa vyjadrila aj k možnému zavedeniu povinného očkovania. Ministerstvo spravodlivosti dostalo v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva za úlohu pripraviť k tejto možnosti analýzu, je to podľa Kolíkovej téma, ktorá je s ohľadom na situáciu absolútne aktuálna.

Pexels

„Určite je dôležité pre krajinu, aby sa nadýchla, aby sme poskytovali plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť všetkým, nielen covidovým pacientom. Niektorí pacienti nedostávajú kvalitnú zdravotnú starostlivosť, lebo sa v zdravotníckych zariadeniach dostávame na hranu,“ povedala ministerka. Ona sama zastáva názor, že vakcína je jediná pomoc pre zdravie aj pre nemocnice.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.