Známy šéfkuchár z Telerána zatvára ďalšiu reštauráciu. Vraj neskrachovala, toto je dôvod

V biznise sa mu darí menej ako v kuchyni.


Šéfkuchár Daniel Hrivňák si divákov markizáckej rannej relácie Teleráno podmanil nielen svojou charizmou, ale najmä chutnými receptami. Hoci za sporákom mu to nepochybne ide, s vlastným biznisom sa mu už tak rozprávkovo nedarí. Ako informoval portál SME koncom minulého roka, následkom krachu zatvoril svoju bratislavskú reštauráciu. Teraz nasleduje ďalšia. Informoval o tom priamo Hrivňák na Instagrame.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Hrivňák v minulosti pôsobil vo viacerých známych gastronomických podnikoch. Za zmienku stojí napríklad Dunajský pivovar, Paparazzi či Holiday Inn Trnava. Skúsenosti z profesionálnej kuchyne sa pokúsil pretaviť do vlastného podnikania, s úspechom sa ale nestretol. Počas pandémie v spolupráci s futbalistom Jurijom Medveděvom otvorili v bratislavskej Petržalke bistro Utoroque. To sa tešilo prevažne pozitívnym recenziám, ani pochvalné ohlasy ho ale nezastavili pred krachom.

Hrivňák dlhoval státisíce eur

Spoločnosť DT Gastro, ktorá bistro prevádzkovala, vyhlásila v apríli 2024 konkurz, v ktorom si veritelia prihlásili pohľadávky za viac ako 275-tisíc eur. Okrem toho Hrivňák dlhoval 3100 eur Finančnej správe a 4674 eur zase Sociálnej poisťovni. V konkurze skončila aj jeho druhá reštaurácia, Salaš Sobotišťan, ktorá sa ešte donedávna aspoň zdanlivo držala.

Šéfkuchár pri zatváraní bistra Utoroque poprel, že by ho zapríčinili čisto finančné dôvody. I keď sám priznal, že mu zvyšovanie cien energií spravilo škrt cez rozpočet, zaúradovali vraj aj iné faktory. „Okrem toho som veril aj tým nesprávnym ľuďom, keďže nemôžem byť všade, a doplatil som na to,“ prezradil ešte minulý rok Novému Času. Zároveň dodal, že všetkým, ktorým bol dlžný, peniaze vyplatil.

viktor vincze stvr trochu inak s adelou

Mohlo by ťa zaujímať:

Viktor Vincze verzus STVR. Do debaty sa zapojila aj známa markizáčka, toto je podľa nej desivé

Senica príde o „hviezdnu“ reštauráciu

Aj Salašu Sobotišťan už odzvonilo. Hrivňák však na Instagrame zároveň načrtol zrod nového projektu. „Každý koniec bolí,“ napísal šéfkuchár v príspevku. „Niektoré dvere sa zatvárajú navždy, iné ešte nechávajú malú štrbinu, cez ktorú preniká svetlo. Niekedy je ticho hlasnejšie než slová. Zostáva po nás spomienka, prázdny priestor a otázka, či to všetko malo zmysel,“ dodal.

Príspevok pokračoval slovami: „Ale možno práve vtedy, keď si myslíme, že je koniec, niekde inde už čaká nový začiatok.“ Zakončil ho zmienkou o novom tajnom projekte, ktorý nám má predstaviť už čoskoro. V inom videu na Instagrame priblížil, že zo salaša odchádzajú dobrovoľne a nasilu zároveň. „Je veľa vecí, pre ktoré odchádzame, ktoré už proste nemôžeme znášať,“ povedal.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Salaš Sobotišťan sa nachádzal pri Kunovskej priehrade v okrese Senica. Hrivňákova kolegyňa, ktorá dohliadala na chod prevádzky, upozornila na dôležitú vec. „A neskrachovali sme, to by sme mali povedať,“ vyhlásila vo videu.

Zmiešané reakcie bývalých stravníkov

Mnohých správa o zatvorení salaša zarmútila. Do podniku chodili radi. „Toto nie. Láme mi to srdce na kúsky. Salaš bol moja istota, moje útočisko, odkiaľ človek odchádzal úplne šťastný. Ďakujem z celého srdca za vašu prácu, vaše halušky, váš prístup. Ďakujem za vás,“ napísala jedna komentujúca.

Našli sa však aj o čosi negatívnejšie komentáre. „Dobre, že ste to zavesili na klinec. Jedlo veľmi zle a ceny neprimerané,“ reagoval ďalší používateľ Instagramu.


Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím na EMEFKE od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné