Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 19.5.2024
sk
Gertrúda
cz
Ivo
, Ivoš

Nová reklama na Apple Watch pobúrila internet. Podľa ľudí zašli priďaleko

Z nepríjemnej reklamy priam srší ľudské zúfalstvo.


Hovorí sa, že aj zlá reklama je reklama, no v 21. storočí sa dá nad pravdivosťou tohto tvrdenia skutočne polemizovať. Trh je presýtený, všade je všetkého veľa a jeden chybný krok môže odplašiť celú tvoju klientelu rovno do náručia konkurencie. No potom sú tu veľké firmy.

Spoločnostiam, ktoré na trhu figurujú už roky, sa vďaka pevnej základni oddaných zákazníkov prepečie kadejaké faux pas, no to však neznamená, že sa o ňom nebude hovoriť. Tu sa dostávame na gro dnešného článku – vskutku nevydarenej reklame na inteligentné hodinky spoločnosti Apple. Tá, objektívne povedané, naozaj nevyšla.

Reklama na Apple Watch, ktorá spôsobuje ľuďom úzkostné stavy

Koncom minulého roka predstavila spoločnosť Apple svetu nový rad inteligentných hodiniek Apple Watch Series 7. Okrem ukazovania času vie človek práve vďaka nim ostať v spojení so svetom, aj keď pri sebe nemá mobil. To je presne to, čo sa jabĺčko rozhodlo komunikovať v novej reklame. Tá však väčšine ľudí, ktorí na ňu narazili, práve dvakrát nesadla.

Reklama sleduje príbehy troch volajúcich na tiesňovú linku 911, ktorí potrebovali okamžitú pomoc. „Dobrý deň, havarovala som s autom. Auto sa otočilo na strechu a valí sa doň voda,“ panicky opisuje vzniknutú situáciu žena menom Amanda. Okrem nej v reklame figurovali aj dvaja muži Jason a Jim. Jeden z nich počas paddleboardingu uviazol na mori, ďalší si na farme zlomil nohu.

Toto rozhodne nie je reklama, na ktorú chceš naraziť, keď počas čakania na začiatok filmu tlačíš siedmy trojuholník pizze. Z hlasov volajúcich srší zúfalstvo, a hoci myšlienka reklamy vo svojej podstate nie je zlá, ľuďom je akosi zaťažko ju stráviť. „Vďaka svojim hodinkám sa Jasona, Jima a Amandu podarilo zachrániť do niekoľkých minút,“ píše sa na obrazovke v posledných sekundách reklamy, ktorú internet označil za „temnu a mrazivú“. Aký je tvoj názor na ňu?

Shutterstock

Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.