Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Domáceho miláčika si môžeme vybrať z naozaj pestrej ponuky zvieratiek. Máme tu psov, mačky, škrečkov, papagáje, ježkov či dokonca aj hady. Niektorí ľudia dávajú prednosť overeným spoločníkom v podobe psíkov či mačiek, iní zase majú exotickejšie zvieratá.

Platí tiež, že niektoré zvieratá znášajú prítomnosť človeka lepšie než iné. Ale ako píše aj portál Bored Panda, keď hrozilo, že malá vlčica príde v divočine o život, mladá Ruska Alida na nič nečakala a adoptovala si ju. A to aj napriek tomu, že vlky nie sú práve klasickým typom domácich zvierat.

V prírode by zahynula

Vlčica dostala meno Kira, a keďže sa narodila v útulku, nebola zvyknutá na život v prírode. Jej mama síce bola domestikovaná, avšak svoje mláďatá neprijala. Museli sa o ne teda starať zamestnanci útulku. Neprichádzalo ale do úvahy, že by Kiru pustili niekde do lesa. Ako pracovníci uviedli, s najväčšou pravdepodobnosťou by zahynula.

Našťastie si roztomilú vlčicu vyhliadla Alida, ktorá sa ju rozhodla adoptovať. Ako napísala, vzala si ju, keď mala Kira 28 dní. „Je inteligentná, ale veľmi tvrdohlavá,“ dodala Alida s tým, že ju okamžite začala socializovať a trénovať. V prípade vlkov je známe, že sa boja nových vecí, takže Alida sa musela obrniť veľkou dávkou trpezlivosti. „Išlo o veľmi náročný proces, ktorý bol dlhý a únavný, ale bolo nutné ho podstúpiť, ak mala Kira žiť po mojom boku v mestskom prostredí a cítiť sa pohodlne,“ uviedla Alida.

Kira sa, našťastie, ukázala byť veľmi vyrovnanou a miernou vlčicou. Nemá v sebe ani stopy agresivity a dobre sa znáša s deťmi či inými zvieratami. Keď sa s ňou Alida prechádza po ulici, ľudia sa za ňou začudovane obzerajú. Niektorí sa jej pýtajú, či je naozaj bezpečné mať ako zvieracieho miláčika vlka. Podľa Alidy je to ale vlastne takmer rovnaké ako mať napríklad psa. Kira je podľa nej veľmi milá a láskavá a nikomu neubližuje.

Podstúpila náročný tréning

Zároveň zdôraznila, že Kire sa dostalo naozaj dôkladného tréningu a socializácie. Alida priznala, že vytrénovať vlka je veľmi náročné (náročnejšie než vytrénovať psa), ale nie je to nemožné. Alida sa na svoju úlohu navyše dobre pripravila, na tému vlkov a ich tréningu si prečítala mnoho článkov a kníh.

Výchovu Kiry konzultovala aj s profesionálmi, ktorí s týmito zvieratami majú skúsenosti. Mnohí ľudia ale aj tak nedokážu pochopiť, ako môže žiť pod jednou strechou s takýmto predátorom. Alida ale tvrdí, že za tieto reakcie sú zodpovedné len stereotypy, ktoré ľudia o vlkoch majú.


Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.