Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých

Je úplne jedno, či si v kuchyni varený-pečený, alebo ti prihorí aj čaj – nové kuchynské triky sa zídu každému. Preto sme si dnes pre teba nejaké pripravili. Zozbierali sme šikovné hacky odskúšané skutočnými ľuďmi na internete (a ľudia na internete predsa nikdy neklamú), takže môžeš mať istotu, že naozaj fungujú. Gordon Ramsay sa z teba vďaka nim asi nestane, ale aspoň za tou platňou nezošedivieš. A to sa ráta, nie?

1. Vynález na odkvapkanie sáčkovej ryže

Rice Bag Dripping from foodhacks

2. Pri príprave praženice použi šejker, aby boli vajíčka krásne nadýchané

Use a protein shaker for the fluffiest scrambled eggs and minimal clean-up from foodhacks

3. Ako správne krájať citrón, aby si z neho dostal všetku šťavu

The proper way to cut lemons and limes to get 100% of the juice. from foodhacks

4. Ak chceš, aby ti banány vydržali dlhšie, zaves ich na klasickú gumičku do vlasov

Use hair ties (or ponytail bands) to hang your bananas to prevent them from getting bruised and going bad too quickly. from foodhacks

5. Domáca opekačka nad hriankovačom

My friend cooks marshmallows over a toaster. from foodhacks

6. Namoč oreo keksíky do mlieka a strč ich do mraziaku. Výsledkom bude keksíková zmrzlina.

Dip Oreos in milk until soft then freeze. They are delicious with the consistency of Oreos in cookies n cream ice cream. from foodhacks

7. Krájač na vajcia nemusí krájať len vajcia

An eggslicer can slice a lot more than eggs. Works well for fruit too! from foodhacks

8. Na vyšľahanie šľahačky nepotrebuješ mixér – stačí ti fľaša

Whip cream by putting it in a bottle and shaking it if you don’t own an electric mixer. Mine is slightly overdone but you get the gist, it only takes a minute or so to get double cream to the right consistency! from foodhacks

9. Jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť semiačok štipľavej papriky

Use a microplane grater to remove seeds and dice hot peppers finely from foodhacks

10. Odlož si vypečenú masť zo slaniny na horšie časy

Bacon fat saved for when small quantities are needed.👍 from foodhacks

11. Pred pečením pokrč alobal, aby sa ti jedlo ľahšie otáčalo

Crinkle your foil before making chik nuggets, frozen potatoes etc for easy flipping from foodhacks

12. Vďaka sitku na sypaný čaj môžeš využiť všetky zvyšky bobkového listu

Use a tea infuser for all the broken bits of bayleaf at the bottom of the bag. from foodhacks

13. „Myslím, že som objavil najlepší spôsob, ako podrviť cesnak – tĺčikom na mäso. Stačí ho vložiť do uzatvárateľného vrecka a párkrát po ňom pobúchať.“

I think I discovered the best way to mince garlic! A meat tenderizer! I put a Ziploc bag on top of the garlic and hit it 4-5 times, and presto! Good spaghetti tonight! from foodhacks

14. Ostalo ti guacamole a nechceš, aby do zajtra zhnedlo? Prikry ho potravinárskou fóliou a dobre popritláčaj, aby tam neostal žiaden vzduch.

Keep guacamole fresh using plastic wrap pressed all the way down – no more brown spots! from foodhacks

15. Ako zastaviť utekajúce sitko

Use a spoon to anchor your strainer from foodhacks

16. Sáčok z korením z instantnej polievky skvelo ochutí aj pukance

Hear me out: a ramen packet makes an awesome popcorn seasoning! Mix the powder with some melted butter or margarine and then toss with the popcorn. Add chili powder for an extra kick. from foodhacks

17. Spodok vínovej fľaše ti pomôže spraviť dokonalé ravioly

New to the sub, so sorry if this has been done before. But the bottom of J.Lohr(as well as any similar shaped wine bottle) makes a great press for homemade ravioli. from foodhacks

18. Keď si pod taco v tvrdej tortille dáš jednu mäkkú, dostaneš aj druhé taco.

If you eat a hard taco over a soft tortilla shell you get a second taco. from foodhacks

19. Ako zastaviť gúľajúce sa fľaše

look at this from foodhacks

20. Príliš malá pokrievka a jedlo prská? Podopri ju vareškami.

Splatter shield was too small for my pan from foodhacks

Bonus: Keď si chceš aj počas pandémie sfúknuť sviečky na torte

When you have a birthday during a pandemic and you still want to blow out your candles from foodhacks


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.