Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Kto by ich nepoznal? Bulánci patria medzi najväčšie klasiky českého herného priemyslu. Súboje krvilačných vankúšov odchovali celú jednu generáciu českých a slovenských hráčov a postarali sa o mnohé krásne spomienky.

Prví Bulánci boli vydaní ako freeware titul v roku 2001. Jednoduchosť po stránke gameplayu aj po stránke technického prevedenia sa postarali o to, že Bulánci sa šírili ako vírus a usadili sa na harddiskoch tisícov počítačov (hra bola stiahnutá vyše 16-miliónkrát!). Obľúbené boli školské súboje viacerých hráčov na jednom počítači, ktoré sa (väčšinou k neradosti učiteľov) kovali v učebniach informatiky.

Nová verzia obľúbenej hry

Ak existuje nejaká univerzálna spomienka, ktorú pozná celá generácia školákov z prvej dekády tohto storočia, je to práve drvenie Bulánkov. Nemôžeme sa preto čudovať tomu, že ohlásenie novej verzie hry, ktorá prichádza 20 rokov po vydaní originálu, spôsobilo na internete hotovú búrku.

Vývojári si na crowdfundingovom portáli Startovač.cz určili za cieľ vyzbierať 500-tisíc Kč (cca 20-tisíc eur). Vďaka fantastickej komunite túto métu dosiahli len za neuveriteľných sto minút. Peniaze stále pribúdajú a vývoj hry môže pracovať už s rozpočtom presahujúcim 2 milióny Kč.

Tešiť sa môžeme na množstvo noviniek

Projekt znie naozaj sľubne – nepôjde len o jednoduchý grafický remaster alebo update s pár novými mapami. Nová verzia Bulánkov prinesie kompletnú prerábku titulu do 3D enginu, množstvo známych aj nových zbraní a máp, nové herné módy, singleplayerovú kampaň a aj konzolovú verziu. Tvorcovia zároveň sľubujú, že sa dozvieme viac o reáliách a histórii bulánčieho sveta.

Odmeny pre podporovateľov

Pre podporovateľov hry prispievajúcich určitou čiastkou sú pripravené mnohé lákavé odmeny. Ide napríklad o skorší prístup k vývojovej verzii, figúrky, kartovú hru, kozmetické predmety v hre či párty s autormi. Menej neobvyklými sú možnosť nadabovať si vlastnú postavu, torta s motívom hry, kniha bulánčej poézie alebo šanca zapísať sa do bulánčej mytológie.

Ako pri všetkých hrách v ranej fáze vývoja, ani pri Bulánkoch nie je známy termín vydania. Je však isté, že pôjde o skutočnú chuťovku, ktorú si nemôžeme nechať ujsť!


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.