Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 29.3.2024
sk
Miroslav
cz
Taťána, Táňa
, Tatiana

Predstav si, že sa presťahuješ naprieč celým kontinentom, len aby si zistil, že teraz bývaš v domove dôchodcov. Na Slovensku sa ti to stať nemôže. V krajine, kde ťa chce ošklbať aj vlastný tieň, je nulová šanca, že niekomu zveríš svoju polročnú výplatu bez toho, aby si nehnuteľnosť aspoň okukol, ale v zahraničí to funguje trochu inak.

V niektorých krajinách, ako napríklad Spojené štáty, je to pomerne častá praktika, najmä ak sa teda sťahuješ z jedného štátu do druhého. Pravdepodobnosť, že človek príde o celé svoje úspory, je tam podstatne menšia, ale to neznamená, že nie je priestor na žiadne prekvapenia. Táto slečna by o tom určite mohla rozprávať.

Shutterstock

Madison, ktorá na TikToku vystupuje ako @itsme.madiiii, sa nedávno sťahovala z Oklahomy do Arkansasu (čo nie je tak úplne naprieč celým kontinentom, ale naozaj sa tu ideme hrať na detaily?). Cez TikTok sa zoznámila so ženou menom Gloria Crittenden, a po tom, čo si vyše roka písali, sa jej stala prakticky mamou. Keďže Madison vlastnú rodinu nemala a Gloriina ju prijala za svoju, začala sa obzerať po bývaní, ktoré by k nim bolo bližšie.

Z nového bývania sa vykľula oblasť pre seniorov

Keď jej Gloria napísala, že má pre ňu bývanie, neváhala. Pobalila si veci a vydala sa na cestu. Spočiatku jej nič nebolo podozrivé, no po týždni si konečne uvedomila, že neprišla do len tak hocijakého susedstva. Mladá slečna sa totiž nešťastnou náhodou nasťahovala do oblasti pre seniorov. 

@itsme.madiiii

this is not even a joke LMAO #fyp #WidenTheScreen #seniorcitizens #apartment #moving #outofstate #oof #reallife

♬ original sound – Lauren Wisken

Na prvý pohľad to nie je práve výhra, najmä ak človek dúfa, že si na novom mieste rýchlo nájde kamarátov a možno stretne spriaznenú dušu, ktorá zhodou okolností býva oproti cez ulicu. To Madison fakt nehrozí, aj napriek tomu sa jej nové bývanie náramne páči. Predsa len, čím dlhšie nad tým človek premýšľa, tým lepšie to znie.

Zatiaľ čo u teba sprava býva urevané decko, zľava vysokoškoláci, čo žúrujú do tretej rána a niekde v priebehu toho ti ogrcajú podložku pred dverami, a nad tebou niekto chová stádo párnokopytníkov, dôchodcovia sú presným opakom. Sú tichí, spať chodia so západom slnka, a keďže polovica z nich by nepočula ani výbuch atómovej bomby, sťažovať sa na tvoju hudbu tiež určite nebudú. Ak toto nie je knižný príklad win-win situácie, tak čo už potom je?

Zdroj: itsme.madiiii / TikTok 


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.