Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 29.3.2024
sk
Miroslav
cz
Taťána, Táňa
, Tatiana

Je to až komické, koľko ľudí si trúfa robiť iným vzťahovú poradňu. O to viac, ak sa im každý vzťah rozpadol alebo vlastne žiadny schopný nikdy nemali. Skúsenosti nulové, ale ostatným by do toho kecali jedna radosť… a potom to takto dopadá. Nedávno sa chlapík @socofthesacred na Twitteri opýtal na najhlúpejšie rady, aké kedy jeho sledovatelia o manželstve dostali. A tu, prosím pekne, sú tie najbizarnejšie z odpovedí, ktoré dostal. Pri niektorých si človek fakt musí zaklopať na čelo.

1. „Nikdy nechoďte do postele nahnevaní.“ V skutočnosti je to niekedy presne to, čo obaja potrebujete. Je večer, ste unavení, vyskočíte aj za úplnú hovadinu. Vyspite sa na to, dajte si spoločné raňajky a zvážte, či je to naozaj také vážne.

2. „Ak po svadbe nechceš deti, tak ho asi neľúbiš.“ S manželom sme spolu desať rokov, z toho štyri svoji. Nikdy som nechcela deti, on nikdy nechcel deti a že by práve potomkovia mali byť znakom našej vzájomnej lásky… no, nie, ďakujem.

3. Svokra mojej známej si ju odchytila v deň svadby: „Keď chlap chce, tak mu dáš, či sa ti to páči, alebo nie. Po svadbe to už nie je len tvoje telo.“ Ani neviem vyjadriť, aké zvrátené to je. Ak to niekto potrebuje počuť – stále je to tvoje telo. Svadba-nesvadba, žena či muž, každý má právo povedať nie, a ak jeho polovička nemá v hlave nasr*té, tak to bude rešpektovať.

4. Vraj ja mám byť tá, čo robí všetky „ženské“ práce, ako starostlivosť o deti, varenie, upratovanie, a muž má robiť tie „mužské“. To je, a teraz citujem, vynášanie smetí a kosenie trávy. Tejto osobe to asi ešte nikto nepovedal, ale ani jeden z manželov nemá ruky od seba. Chlap je schopný odniesť deti do škôlky a žena vie vyhodiť smeti. Bodka.

Shutterstock

5. „Nemali by ste sa brať, ak ste na seba ešte aspoň raz poriadne nenajačali.“ Vraj až vtedy sa ukáže skutočná povaha človeka. S mužom sme svoji dva roky a ešte ani raz sme sa nepohádali natoľko, že by jeden z nás mal potrebu jačať ako zmyslov zbavený. Konflikty riešime ako dvaja dospelí ľudia – normálne sa o tom porozprávame. Čo je na tom také divné?!

6. „Šťastná žena, šťastné manželstvo.“ Jasné, chlap nech sa aj na hlavu postaví, hlavne, že je žena šťastná. Čo tam po jeho potrebách.

7. Počas prvého roku nášho spoločného manželstva starší kolega poradil môjmu mužovi: „Keď od teba bude chcieť, aby si pomáhal v domácnosti, urob to, ale urob to zle. Už ťa o to viac nepoprosí.“ Jeho polovička musí byť radosťou bez seba, že má doma také hovädo. Nuž, kto si ako ustelie…

8. Raz som spomenula známej, že nespíme s manželom v tej istej posteli, lebo trpí chronickou nespavosťou a ja mám taký ľahký spánok, že ma zobudí aj jeho žmurknutie. Reálne mi do ksichtu povedala, že to máme zabaliť. Vzťah, v ktorom dvaja nespia v tej istej posteli, vraj ani nie je vzťahom. Sme spolu deväť rokov, šťastní ako blchy, a vôbec nám nevadí, že spíme oddelene.

Shutterstock

9. Moja mama aj sestra sa mi vysmiali do tváre, keď som im povedala, že všetky rozhodnutia robíme s manželom spoločne. „Raz príde deň, keď sa z jedného z vás stane hlava rodiny, a mal by to byť on,“ povedala moja mama. Už je to šestnásť rokov a ešte ten deň neprišiel.

10. „Ostaňte spolu kvôli dieťaťu.“ Blbosť. Nasilu zotrvávať v nefunkčnom vzťahu neprospeje nikomu, tomu dieťaťu už vôbec nie. Po rozvode sme všetci spokojnejší, a aj napriek tomu, že sa moja exmanželka znovu vydala, mám pocit, že sme funkčnejšia rodina ako kedykoľvek predtým.

11. Môj muž a ja nechceme deti. Raz som sa o tom rozprávala s kolegyňou, ktorá si automaticky vyvodila, že to bol nápad môjho muža. Veď som žena, mojím jediným posolstvom je plodiť deti, ako by som s tým mohla nesúhlasiť, že? Tak mi „poradila“, nech bez jeho vedomia vysadím antikoncepciu. „Keď zistí, že si tehotná, už sa s tým nejako zmieri a nakoniec bude ešte rád. Uvidíš.“ No, nie, ďakujem.

12. „Keď sa prestanete hádať, viete, že je koniec.“ Za svoj život som bola svedkom množstva toxických nefunkčných vzťahov a dlho som si myslela, že je na mojom manželstve niečo zlé, keď spolu až nudne dokonalo vychádzame. Aj kvôli tejto brilantnej rade mi dlho trvalo, kým som sa zmierila s tým, že sme jednoducho obaja pohodoví introverti, ktorí neznášajú hádky. A na tom predsa nie je nič zlé.

Shutterstock

13. Na margo toho, že ma môj exmanžel začal mlátiť: „Teraz si vydatá a to je podstatné. Rozvod nikdy nie je riešenie, manželstvo je predsa posvätný zväzok.“ Nič nie je posvätnejšie ako odísť zo vzťahu, v ktorom vás niekto emocionálne alebo fyzicky týra. Kto tvrdí opak, nech sa dá vypchať.

14. Chodili sme do kostola s mužom, ktorý tam už, našťastie, nechodí. Pred svadbou si stopol môjho muža a bez štipky hanby mu povedal: „Kľúč k šťastnému manželstvu je dať jej každý deň hneď zrána po hube, nech vie, kto je tu šéf.“ Úprimne dúfam, že sa nikdy neožení.

15. „Nemali by ste potrebovať nikoho iného, len jeden druhého.“ Samozrejme, udusme sa láskou. Buďme svoji tridsať rokov, bavme sa len spolu, smejme sa len spolu, nedajbože, aby sme mali dobrých kolegov, priateľov či rodinu, na ktorú sa obrátiť… to by bolo! Úprimne, prežila som v manželstve 33 rokov asi len preto, že mám aj iných ľudí, pri ktorých sa môžem odventilovať. Láska je jedna vec, ale nemôžete spolu predsa tráviť každú sekundu po zvyšok svojho života.

16. „Majte jeden spoločný účet!“ Prečo? Každému vyhovuje niečo iné. Ja som dobrý v šekoch, manželka v nakupovaní vecí do domácnosti. Z môjho účtu sa platí nájom, ona zo svojho platí jedlo a podobné výdavky. Príde nám to spravodlivé a sme s týmto systémom spokojní.

Shutterstock

Zdroj: socofthesacred / Twitter


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.