Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 29.3.2024
sk
Miroslav
cz
Taťána, Táňa
, Tatiana

Máš chuť na nejaký dobrý hudobný dokument? V tom prípade by si mal venovať pozornosť solídne vyzerajúcemu titulu Meky od Šimona Šafráneka. Ako hovorí už názov, filmári sa pozreli na život a dielo Miroslava Žbirku, jedného z najúspešnejších slovenských spevákov.

Miro Žbirka, prezývaný Meky, sa narodil v roku 1952 a už od útleho veku ho to ťahalo k hudbe. Preraziť sa mu podarilo v roku 1982 a odvtedy zložil nespočetné množstvo hitov, ktoré sa dodnes s úspechom hrajú v rádiách.

YouTube video

Nevšedný pohľad na život hviezdy

Aký bol ale jeho súkromný život a ktorí hudobníci ho inšpirovali? To všetko sa dozvieš práve z tohto dokumentu. O tom, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o výbornú záležitosť, svedčí okrem vydareného traileru aj fakt, že režisér Šimon Šafránek si v roku 2018 už odniesol Českého leva za parádny dokument King Skate.

Navyše sa zdá, že v prípade jeho novinky si prídu na svoje nielen hardcore fanúšikovia Mekyho, ale aj ľudia, ktorí ho poznajú len povrchnejšie. Okrem súčasných rozhovorov so Žbirkom bude dokument obsahovať aj veľké množstvo archívnych záberov a rozhodne sa nebude vyhýbať ani bolestným kapitolám spevákovho života. Dokument si premiéru odbije už 16. júla 2020.

Magic Box

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.