Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.6.2025
sk
Alfréd
cz
Leoš, Leo

Ak hľadáš netradičný gastronomický zážitok, toto je pre teba ako stvorené. Dinner in the Sky sa vracia na Slovensko

O lietajúcich hostí sa postará slovenská kuchárska hviezda.


Slovensko zanedlho zalejú horúčavy, ktoré so sebou prinesú vlny potu, nešťastných pohľadov a úpalov. Prečo si teda nespríjemniť horúci večer jemným vánkom vo výške 40 metrov a delikátnym jedlom z dielne majstra šéfkuchára? Nuž, ako informuje web Falstaff, zanedlho si budeš môcť dopriať presne to. Už v auguste budeš môcť zažiť večeru nad mestom, ktorú ti pripraví a naservíruje známy šéfkuchár Peter Slačka.

Vzlietni aspoň na jeden večer a nechaj sa unášať chuťami svetovej kuchyne. Už od 15. augusta 2025 sa nad hlavným mestom Slovenska rozprestrie nezameniteľný projekt Dinner in the Sky, ktorý prináša prísľub nielen luxusnej večere, ale aj úžasného výhľadu na panorámu hlavného mesta z výšky 40 metrov. Okrem dobrého jedla dostaneš aj dávku adrenalínu, s tým treba počítať.

Ako teda funguje Dinner in the Sky?

Hostia sa zapášu do bezpečnostnými pásmi istených sedadiel, ktoré sú rozmiestnené okolo centrálneho stola. Len čo sú všetci bezpečne usadení, stôl aj s nimi vzlieta do výšin. Hosťom sa v tom momente naskytá jedinečný výhľad na mesto, ale aj na kuchyňu, ktorá stojí uprostred plošiny. Tam si hostia môžu vychutnať kuchárske remeslo odohrávajúce sa priamo pred ich očami.

Tento rok sa o jedinečný kulinársky zážitok postará uznávaný slovenský šéfkuchár Peter Slačka. Ten je známy najmä vďaka tomu, že založil fine dining reštauráciu Baroza. Počas svojej kariéry vyváral v renomovaných európskych podnikoch, ako napríklad Lyes v Londýne, Gastrologic v Štokholme a Blecanto v Lisabone. Ako sa dá aj očakávať, Slačka vníma jedlo ako formu umenia.

Mohlo by ťa zaujímať:

Martin Novák z Na nože hodnotil pečivo z Tesca. Jeho verdikt ťa možno prekvapí

Ľudia holdujú večeri v oblakoch naprieč celým svetom. Projekt sa konal už v 40 krajinách. Či už ide o trojchodový obed, alebo štyrmi chodmi obohatenú večeru, každý detail je premyslený tak, aby zanechal nezabudnuteľný dojem. Najvýraznejšie sú večerné termíny, ktoré spolu s unikátnym jedlom dávajú hosťom pocítiť aj magickú atmosféru zapadajúceho slnka.

Organizátori myslia aj na deti v sprievode dospelých či ľudí s telesným postihnutím. Večeru si môžeš rezervovať na www.dinnerinthesky.sk, kde nájdeš všetky informácie ohľadom harmonogramu, jedálneho lístka či bezpečnostných pokynov.


Tagy:

Šimon Patkoš
Svoju písaciu púť som začal už na strednej škole, avšak do sveta textu som sa poriadne ponoril až na vysokej škole, kde som vyštudoval filmovú scenáristiku a dramaturgiu. Najviac sa vo svojich článkoch zameriavam na filmové témy, ale neohrdnem aj originálnymi historickými a ľudskými príbehmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Práve sa deje

Zakúpené články

Zatiaľ nemáš zakúpený žiadny článok

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.