Nič nie je také sladké ako kedysi
Ak konzumuješ príliš veľa cukru, tvoje chuťové poháriky sa stanú tolerantnejšími voči cukru a tvoj organizmus ho bude potrebovať viac. Preto, keď chuťové poháriky potrebujú cítiť sladkú chuť, môže byť ťažké ich hladinu znížiť. Avšak, ak sa trochu obmedzíš, môžeš toleranciu dostať pod kontrolu. Navyše, jedlá budeš vnímať ako príliš sladké a budeš schopný konzumovať cukor s mierou.
Problémy s nohami a pokožkou
Konzumácia cukru podporuje zápalové procesy v tele a môže spôsobovať rôzne zápalové problémy na pokožke. Ak trpíš nadmernou suchosťou alebo mastnotou pokožky, ekzémom, žihľavkou alebo akné, môže byť na vine práve cukor. Preto je potrebné jeho konzumáciu obmedziť, aby sa problémy zlepšili.
Neustály hlad
Extrémne množstvo cukru znamená viac kalórií. To je spôsobené tým, že cukor neobsahuje vlákninu ani bielkoviny a nezabezpečuje pocit sýtosti, takže budeš pokračovať v jedení ďalej. Tým sa spúšťa uvoľňovanie inzulínu, čo je hormón nevyhnutný pre priberanie na váhe.
Ak konzumuješ veľa cukru, tvoj organizmus produkuje viac inzulínu. Tým pádom tvoj organizmus nebude schopný reagovať na normálne hladiny inzulínu tak, ako by mal, a nebude schopný správne využiť cukor, čo vedie k priberaniu na váhe a preťažovaniu pankreasu.