Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 16.12.2024
sk
Albína
cz
Albína

Ako si spravíš dokonalú praženicu? Michelinský šéfkuchár prezradil jej recept

Mal by si ho určite vyskúšať.


Úspešný šéfkuchár Paul Foster sa na sociálnej sieti podelil o svoj recept na dokonalú praženicu. Najlepšie na tom je, že si ju dokážu spraviť aj neskúsení kuchári. Môže sa zdať, že ide o jednoduché jedlo, no skúsený Foster vysvetlil, že jeho príprava je v skutočnosti „veda“.

Najskôr si treba pripraviť tri dobre vyšľahané vajcia v miske. Zdôrazňuje, že ich nemáš soliť a ani koreniť. Ďalším tajomstvom prípravy je to, že ju treba variť iba s maslom a nepridávať do nej mlieko, ako to radia niektorí ľudia. Daj na teplú panvicu kúsok masla a nechaj ho roztopiť, potom pridaj samotné vajcia.

Mohlo by ťa zaujímať:

Zábery zo školskej jedálne ľuďom dvíhajú žalúdky. Takúto odpornosť si ešte asi nevidel

Hustá a krémová

Vajcia musíš okamžite zamiešať a zároveň má byť sporák zapnutý na veľmi nízky stupeň. Dokonalá praženica by na ňom mala byť päť minút. Šéfkuchár Paul vysvetlil, že miešané vajcia sa musia variť pomaly: „Keď uvaríte akýkoľvek proteín, ako sú napríklad vajcia, zrazí sa. Koagulácia je pritom najlepšia, keď prebieha pomaly.“

Hotová praženica by mala byť hustá a krémová. Vtedy máš priestor na to, aby si si ju podľa chute správne dosolil a okorenil. „Pozrite sa, to je dokonalá praženica,“ dodal Paul a ukázal svoj výtvor na tanieri.


Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.