Ako si spravíš dokonalú praženicu? Michelinský šéfkuchár prezradil jej recept

Mal by si ho určite vyskúšať.


Úspešný šéfkuchár Paul Foster sa na sociálnej sieti podelil o svoj recept na dokonalú praženicu. Najlepšie na tom je, že si ju dokážu spraviť aj neskúsení kuchári. Môže sa zdať, že ide o jednoduché jedlo, no skúsený Foster vysvetlil, že jeho príprava je v skutočnosti „veda“.

Najskôr si treba pripraviť tri dobre vyšľahané vajcia v miske. Zdôrazňuje, že ich nemáš soliť a ani koreniť. Ďalším tajomstvom prípravy je to, že ju treba variť iba s maslom a nepridávať do nej mlieko, ako to radia niektorí ľudia. Daj na teplú panvicu kúsok masla a nechaj ho roztopiť, potom pridaj samotné vajcia.

Mohlo by ťa zaujímať:

Zábery zo školskej jedálne ľuďom dvíhajú žalúdky. Takúto odpornosť si ešte asi nevidel

Hustá a krémová

Vajcia musíš okamžite zamiešať a zároveň má byť sporák zapnutý na veľmi nízky stupeň. Dokonalá praženica by na ňom mala byť päť minút. Šéfkuchár Paul vysvetlil, že miešané vajcia sa musia variť pomaly: „Keď uvaríte akýkoľvek proteín, ako sú napríklad vajcia, zrazí sa. Koagulácia je pritom najlepšia, keď prebieha pomaly.“

Hotová praženica by mala byť hustá a krémová. Vtedy máš priestor na to, aby si si ju podľa chute správne dosolil a okorenil. „Pozrite sa, to je dokonalá praženica,“ dodal Paul a ukázal svoj výtvor na tanieri.


Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné