Piatok 7.10.2022
sk
Eliška
, Elisa
cz
Justýna
, Justina, Justin
Zdroj: ©Shutterstock

Ako si vylepšiť instantné rezance? Takto si ich dochucujú v rôznych kútoch sveta

Ty si na ne dávaš kečup? Hahaha, amatér!

Obyčajné, párcentové instantné rezance zo supermarketu zachraňujú nielen chudobných študentov, ktorí majú hlboko do vrecka, ale aj pracujúcich dospelákov, ktorým sa večer po celom dni v práci už nechce nič vyvárať.

Vytvoriť z jedného malého vrecúška s cestovinami chutnú dobrotu trvá doslova 5 minút, kým ti zovrie voda v kanvici a ďalších 5 minút, kým ti v nej rezance zmäknú. Niet divu, že hoci nejde o žiadny gastronomický zážitok, všetci ich milujeme.

Ak si z času na čas svoje rezance vylepšíš kečupom alebo pažítkou, tak je tento článok určený presne pre teba. Predstav si, že takmer každá krajina sveta má svoj vlastný recept na vytunovanie obyčajných cestovín. Zopár takýchto vylepšených receptov ti dnes v článku predstavíme. A ak aj ty poznáš nejaký originálny spôsob, ako si vylepšiť obyčajné instantné rezance, napíš nám ho dole do komentárov.

Brazília

Instantné rezance v Brazílii najprv pripravia podľa návodu na obale. Potom ale všetku tú vodu vylejú a pridajú requeijão, brazílsky mäkký syr z kravského mlieka, ktorý pripomína krémový tvaroh.

Shutterstock

Nigéria

Možno ťa prekvapí, že v Afrike sú instantné rezance také populárne ako u nás. V Nigérii si ich pripravujú s pečenou paradajkou, paprikou a cibuľou. Na vrch si obyvatelia pobrežia ešte prihodia krevety a ľudia z vnútrozemia zase varené vajíčko.

Shutterstock

Odporúčame prečítať:

Otestuj sa: Dokážeš trafiť správne klávesy na tejto „slepej“ klávesnici?

Singapur

Singapurskou zvláštnosťou prípravy instantných rezancov je, že namiesto vriacej vody používajú mlieko. Po tom, čo rezance do seba vtiahnu mlieko a zmäknú, obyvatelia Singapuru do hrnca pridajú ešte čili vločky, syr a surové vajíčko. Krátko povaria a ako ozdobu pridajú nakrájanú šalotku.

Shutterstock

Nepál

V nepálskych horách si nakrájajú cibuľu, paradajku, zázvor, zelené čili papričky, pridajú surové rezance a zalejú limetkovou šťavou. A to je celý recept. Áno, v Nepále existuje recept na prípravu surových instantných rezancov. Vraj chutia ako ochutené čipsy a chrúmu ich pri filmoch. Ochutnal by si?

Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Ako hodnotíš tento článok?

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
Hľadať
TOP
Anketa dňa
Trending
Práve sa deje
Mám záujem o spoluprácu

    *dané pole je potrebné
    vyplniť

    Tip na článok

      Formáty: .jpg, .png
      Veľkosť max
      15mb
      V prípade väčšej prílohy pripojte do tela správy link na wetransfer
      *dané pole je potrebné
      vyplniť

      Nahlásiť chybu na stránke

        Formáty: .jpg, .png
        Veľkosť max
        5mb
        *dané pole je potrebné
        vyplniť