Ryža je presne tým jedným z receptov, ktorý sa ti nepodarí nikdy rovnako. Okrem jej dobrého uvarenia je dôležitá aj chuť, a práve týmto článkom ti pomôžeme s tým, aby si ju nielen dobre uvaril, ale aby aj dobre chutila.
Portál receptík sa podelil o tajomstvo, ktoré spočíva práve v pridaní dôležitej suroviny, ktorá spôsobí dokonalú chuť ryže. Tou surovinou je maslo. Ryža je vďaka nej jemnejšia, a keď si náhodou vegán, pridaj si tam namiesto masla olivový olej, vďaka ktorému ryža nebude až taká lepivá.
Na prípravu dokonalej ryže budeš potrebovať:
- 1 hrnček ryže
- 1 a 3/4 hrnčeka vriacej vody
- trošku masla alebo olivového oleja
- soľ, podľa chuti aj iné korenie
Dôležité pri príprave ryže je aj jej premývanie. Ryžu si najprv vysypeš do sitka a premývaš dovtedy, kým nebudeš mať vodu úplne číru, čo môže pokojne trvať aj dve minútky. Maj však trpezlivosť, pretože to na výsledku naozaj pocítiš.
Po prvom kroku sa presunieme na ďalší, v ktorom si do hrnca dáš trošku masla alebo oleja a ryžu orestuješ. Keď začne ryža trochu pukať, zaleješ ju vriacou vodou. Dosolíš a môžeš pridať aj iné korenie.
Potom ryžu zakryješ a varíš 10 až 12 minút na miernom ohni. Po jej odstavení ju neodkrývaj, počkaj ešte aspoň 5 minút.