Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 26.12.2024
sk
Druhý sviatok vianočný | Štefan
cz
2.svátek vánoční | Štepán
, Štěpán

Ako uvariť dokonalú ryžu? S týmto receptom sa ti podarí vždy, stačí pridať túto surovinu

Ako varíš ryžu ty?


Ryža je presne tým jedným z receptov, ktorý sa ti nepodarí nikdy rovnako. Okrem jej dobrého uvarenia je dôležitá aj chuť, a práve týmto článkom ti pomôžeme s tým, aby si ju nielen dobre uvaril, ale aby aj dobre chutila.

Portál receptík sa podelil o tajomstvo, ktoré spočíva práve v pridaní dôležitej suroviny, ktorá spôsobí dokonalú chuť ryže. Tou surovinou je maslo. Ryža je vďaka nej jemnejšia, a keď si náhodou vegán, pridaj si tam namiesto masla olivový olej, vďaka ktorému ryža nebude až taká lepivá.

Na prípravu dokonalej ryže budeš potrebovať:

  • 1 hrnček ryže
  • 1 a 3/4 hrnčeka vriacej vody
  • trošku masla alebo olivového oleja
  • soľ, podľa chuti aj iné korenie

Mohlo by ťa zaujímať:

Ako si spravíš dokonalú praženicu? Michelinský šéfkuchár prezradil jej recept

Dôležité pri príprave ryže je aj jej premývanie. Ryžu si najprv vysypeš do sitka a premývaš dovtedy, kým nebudeš mať vodu úplne číru, čo môže pokojne trvať aj dve minútky. Maj však trpezlivosť, pretože to na výsledku naozaj pocítiš.

Po prvom kroku sa presunieme na ďalší, v ktorom si do hrnca dáš trošku masla alebo oleja a ryžu orestuješ. Keď začne ryža trochu pukať, zaleješ ju vriacou vodou. Dosolíš a môžeš pridať aj iné korenie.

Potom ryžu zakryješ a varíš 10 až 12 minút na miernom ohni. Po jej odstavení ju neodkrývaj, počkaj ešte aspoň 5 minút.

Shutterstock

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.