Iste máš aj ty rád chutné čoko piškóty. Ich variant, nazývaný Jaffa Cakes, je veľmi populárny aj za hranicami Slovenska. A ako píše aj portál LADbible, zdá sa, že práve táto pochúťka sa stala predmetom seriózneho vedeckého bádania.
Ak si fanúšikom čoko piškót, iste uznáš, že existuje celý rad spôsobov, ako ich konzumovať. Niektorí preferujú najprv zjesť čokoládovú vrstvu, iní zase ako prvú ohryzú piškótu. Spoločnosť McVitie’s, ktorá Jaffa Cakes vyrába, sa teraz rozhodla zistiť, koľkými spôsobmi môžeš túto dobrotu vlastne jesť.
Stovky možností
Podľa výsledkov jej skúmania existuje rovno 520 metód, ako si čoko piškóty vychutnať. Áno, presne tak. 520! Štatistik Geoff Ellis pri výskume zohľadňoval jednak tvar piškót, štýl hryzenia, ako aj to, ktorú vrstvu sa ľudia rozhodli zjesť ako prvú. Výsledky teda ukázali, že 52 % ľudí zje piškóty úplne klasicky a stačia im na to dve hryznutia. 26 % zase preferuje napchať si piškótu do úst celú a 7 % zase začína piškóty konzumovať od okrajov.
Štúdia nám dokonca prezradila, že až 28 % ľudí sa so svojimi kamarátmi hádalo o tom, aký je „správny“ spôsob jedenia týchto piškót. To ale nie je všetko. Podľa výskumníkov hovorí spôsob jedenia piškót veľa o tvojej osobnosti. „Jaffa Cakes sa dajú jesť unikátnymi metódami a každý človek má svoju vlastnú,“ povedala psychologička Jo Hemmings. Ľudia, ktorí zjedia piškótu na dva razy, sú podľa štúdie skôr racionálni, sebavedomí a optimistickí.
Tí, ktorí zjedia piškótu kompletne na jeden raz, sú viac spontánni a na druhých pôsobia charizmaticky. No a tí, ktorí dávajú prednosť okrajom, sú zase introvertnejší, disciplinovanejší a dôkladnejší.
Potom tu máme aj skupinu, ktorá má tendenciu oddeliť každú vrstvu a zjesť ju samostatne. Títo ľudia sú tvoriví a zároveň vysoko organizovaní a väčšinou sa príliš nespoliehajú na spontánnosť. Ľudia, ktorí najprv začnú čokoládovou polevou, sú zase milí, láskaví a ambiciózni. A do ktorej kategórie spadáš ty?