Zdroj: ©Shutterstock

Banány do chladničky nedávaj. Takto správne uskladníš rôzne druhy ovocia a zeleniny

Poznáš pravidlá správneho skladovania potravín?

Ako správne skladovať zeleninu?

Paradajky:
Paradajky patria mimo chladničky. Najlepšie sa skladujú pri izbovej teplote, kde si zachovajú svoju chuť a textúru. Ak sú ešte tvrdé, nechaj ich dozrieť na svetlejšom mieste. Ak sú však už mäkké, mali by byť spotrebované čo najskôr.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Zemiaky:
Ideálnym miestom na zemiaky je chladné a suché prostredie, napríklad špajza či pivnica. Pri ich skladovaní dbaj na to, aby neboli vystavené priamemu slnečnému svetlu. Skladuj ich v papierových vreciach alebo košíkoch, čo pomôže zabrániť klíčeniu.

Šalát:
Šalát rozhodne patrí do chladničky. Ideálne je zabaliť ho do papierových utierok alebo vložiť do vrecka, čím sa obmedzí nadmerná vlhkosť. Tým predĺžiš jeho čerstvosť a zabrániš hnitiu.

Mrkva:
Mrkvu skladuj na chladnom mieste s dostatočnou vlhkosťou. Najlepšie jej bude v zeleninovej zásuvke chladničky, prípadne zabalená v papierových utierkach či vreckách, aby sa nevysušila.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Brokolica:
Brokolica by mala byť uložená v chladničke. Najlepšie je ju skladovať zabalenú v plastovej fólii alebo vrecku, čím zostane dlhšie čerstvá.

Banány do chladničky nedávaj. Takto správne uskladníš rôzne druhy ovocia a zeleniny
Shutterstock

Cibuľa:
Cibuľa by mala byť uložená na suchom, chladnom a tmavom mieste, ako je napríklad špajza. Ak ju dáš do chladničky, skladuj ju na polici mimo ovocia. Dôležité je tiež držať cibuľu oddelene od zemiakov, pretože spolu vylučujú plyny, ktoré môžu urýchliť ich kazenie.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Paprika:
Paprika patrí do chladničky. Ideálne je skladovať ju v plastovom vrecku alebo uzavretej nádobe, aby sa predišlo vysušeniu a strate vitamínov.

Správnym skladovaním ovocia a zeleniny sa nestaráš len o ich čerstvosť, ale zároveň zachovávaš maximum výživných látok a minimalizuješ odpad. Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel predĺžiš životnosť potravín a zaistíš, že zostanú chutné a plné živín oveľa dlhšie.

Odporúčame prečítať:

Toto je desať najškaredších slovenských slov podľa umelej inteligencie. Používaš ich aj ty?


Tagy:
REKLAMA
Redakcia
Redakcia EMEFKA je tím skúsených redaktorov, autorov a kreatívcov, ktorí denne prinášajú zábavný, inšpiratívny a aktuálny obsah zo sveta popkultúry, lifestyle a spoločenského diania. Naši autori dbajú na kvalitu, overovanie faktov a originalitu, aby čitateľom poskytli spoľahlivé a pútavé články, ktoré si získali tisíce fanúšikov po celom Slovensku.
Najčítanejšie
Podobné