Buď ich miluješ, alebo nenávidíš. Sporné jedlá, ktoré rozdeľujú ľudí na dva tábory (2. časť)

Niektorí ich milujú, iní zasa nenávidia.


Bravčový chvost

Napriek tomu, čo si bežný človek predstaví, pojem bravčový chvost neoznačuje len samotný zatočený chvostík. Mäsiari tak označujú celú „koncovú“ časť prasiatka, ktorá obsahuje kosť aj jemné a kvalitné mäso, pripomínajúce stehno. Vďaka tomu je možné pripraviť ho ako akékoľvek iné bravčové mäso. Na samotný chvost si trúfa len málo labužníkov. Tie sa väčšinou predávajú sušené ako maškrta pre psy.

Artcavemaniac / EMEFKA
Zvládol by si autoškolu aj v roku 2023? Slováci plačú nad novými testami, polícia si ich pochvaľuje

Odporúčame prečítať:

Kvíz: Zvládol by si test z autoškoly aj dnes? Zisti, či by ti nemali zobrať vodičák

Kôpor

Kôpor je známy vďaka svojej jedinečnej vôni a chuti. Zároveň je to presne to, čím sa môže mnohým ľuďom protiviť. Silnú arómu je ťažké si s čímkoľvek zameniť a pokiaľ niekto pri stole otvorí fľašku s kôprom, každému je podľa nosa jasné, o čo ide. Niekto sa poteší, niekto sa odvracia. Aj nepriatelia kôpru by svoj odpor mali skúsiť prehodnotiť – rastlinka má totiž blahodarné účinky na trávenie.

Artcavemaniac / EMEFKA

Tagy:
Najčítanejšie
Podobné