Zdroj: ©Shutterstock

„Bujón cmúľam ako cukrík.“ Ľudia prezrádzajú svoje podivné kuchynské prehrešky

Čo sa stane v kuchyni, to ostane v kuchyni.

Každý z nás má v kuchyni nejaké malé tajomstvá – niektoré sú nevinné, iné by mohli spôsobiť menší škandál, keby vyšli na svetlo sveta. A úprimne, priznaj si, aj ty máš určite aspoň jednu vec, ktorú by si radšej neprezradil. Či už ide o skryté zásoby sladkostí, vynechávanie hygienických pravidiel alebo drobné klamstvá pri varení, všetci máme svoje kuchynské prehrešky. Títo ľudia sa o tie svoje podelili na Reddite.

1. Vždy, keď príde svokra, varím paradajkovú polievku. Trvá na tom, že ju treba robiť s vodou, lebo mlieko ju vraj zničí. Ja ju však zakaždým urobím s mliekom – a zakaždým povie: „Vidíš, aká je fantastická? S mliekom by to určite nebolo ono.“

2. Moje legendárne cestoviny sú v skutočnosti z obyčajnej paradajkovej omáčky z obchodu. Som Talian, ale úprimne – kto má čas variť vlastnú, keď táto chutí takmer rovnako?

3. Niekedy sa mi nechce umývať panvicu. Stačí mi ju utrieť papierovou utierkou a šup späť do skrinky.

Ľudia prezrádzajú svoje podivné kuchynské prehrešky
Shutterstock

4. Môj „slávny“ špenátový dip, ktorý si všetci chvália, kupujem v lahôdkach. Len pridám smotanu a trochu korenia. Prečo ho nerobím doma? Lebo sa mi nechce. A prečo tvrdím, že je môj? Nuž, každý máme svoje malé tajomstvá.

5. Keď varím pre iných, nakúpim všetko čerstvé a poctivo umyjem. Keď varím len pre seba, neriešim nič – zjem aj to, čo mi spadne na zem, a použijem všetko, čo ešte nesmrdí.

6. Nedávno som si objednala hromadu belgickej čokolády za asi 250 eur. Deti ju milujú, ale hneď po doručení som ju schovala do skrine a teraz si po večeroch tajne odlamujem kúsky. Nikdy na to neprídu.

Ľudia prezrádzajú svoje podivné kuchynské prehrešky
Shutterstock

7. Raz som pozerala kuchársku šou, kde mali všetci pripraviť niečo s karamelom. Tak ma to nadchlo, že som uvarila celý hrniec karamelovej omáčky. Pôvodne mala ísť do dezertov, ale bola taká úžasná, že som si ju naliala do pohára a vypila celú sama.

8. Kosti z kuraťa vždy vyhodím a vývar robím len z bujónu. Nemôžem za to, že tak chutí lepšie.

Odporúčame prečítať:

Inštruktor autoškoly odhalil tajný spôsob, ako sa zbaviť vodičov, ktorí sa ti agresívne lepia na zadok

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:
Najčítanejšie
Podobné