Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 15.11.2024
sk
Leopold
cz
Leopold

V šiestom storočí pred naším letopočtom si perzskí vojaci pod vedením kráľa Dareiosa I. opekali na štítoch chlebové placky a obkladali ich hocičím, čo bolo k dispozícii. V starovekom Grécku zase fičal plakous. Opäť chlebová placka, na vrchu tentoraz syr, bylinky, cesnak či cibuľa. V tom čase to ešte nebola pizza, ale je jasné, že bola na ceste… a ty si neskutočne vďačný, že už žiješ v dobe, keď toto majstrovské dielo dospelo do svojej finálnej podoby.

Pizza je úžasná a netvár sa, že nie. V slabej chvíli by si za jeden trojuholník vymenil celú svoju rodinu a pod podmienkou, že na teba nebude zazerať, keď sa nepodelíš, by si si nechal len svojho psa. Je úžasná. Chutí priam božsky. A keby reálne nehrozilo, že sa po jej hojnej konzumácii jedného dňa nevojdeš do vchodových dverí, tak by si sa na iné jedlo ani nepozrel.

Shutterstock

Problém je v tom, že spolu s teplotou stráca aj svoju nezameniteľnú chuť, a keď sa ti ju nepodarí zjesť na jeden šup, na druhý deň je z nej syrom oblepený kus kartónu. A to už zase taká výhra nie je. Našťastie pre teba ti dnes predstavíme šikovný lifehack, vďaka ktorému sa aj z dvojdňovej pizze opäť stáva gurmánsky zážitok, ktorý nebudeš nasilu tlačiť dole gágorom len preto, že už si zaň zaplatil.

Na mikrovlnnú rúru zabudni, nebudeš ju potrebovať

Tara, vášnivá domáca gazdinka z New Jersey, sa o trik podelila na TikToku a netrvalo dlho, stal sa z neho virál. Na svojom profile má veľa drobných pomôcok pre amatérskych kuchárov, ktorým prihorí aj čaj, tento však očividne zožal najväčší úspech. Momentálne má viac ako tri milióny zhliadnutí a ľudia ho zbožňujú.

@aldentediva

🍕 Dont knock it till you try it #pizza #cookinghack #leftovers #lunchtime

♬ Bezos I – Bo Burnham

Vykašli sa na mikrovlnku, nepriamo hovorí videom, v ktorom trojuholník studenej pizze zohrieva na panvici. „Nezavrhuj to, dokiaľ si to nevyskúšal,“ varuje všetkých, ktorí naň narazia, a potom do panvice prileje vodu. Tá sa následne vsiakne do pizze, vďaka čomu bude opäť nadýchaná (a hlavne nie suchá), ako bola deň predtým. Čo na to hovoríš? Dáš najbližšie tomuto triku šancu?

Zdroj: Profimedia, aldentediva / TikTok 


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.