Vyzerá to tak, že záver roka budeme musieť prežiť bez našich obľúbených podnikov a taktiež vianočných a novoročných večierkov. Korona nám spravila škrt cez rozpočet a tohtoročné sviatky budeme musieť osláviť inak.
Každá kríza zároveň predstavuje príležitosť. Mali by sme hľadať spôsob, ako stráviť sviatky doma a vyčarovať si čo najkrajšiu atmosféru. Keď nemôžeš navštíviť barmana, staň sa ním ty sám! S TATRATEA s ľahkosťou namiešaš fantastické nápoje, ktoré ti spríjemnia tieto náročné dni.
Atmosféra zimných sviatkov a tradičný tatranský čaj sú pre seba ako stvorené. Voňavý bylinný TATRATEA sa perfektne hodí k chutiam Vianoc a ulahodí telu aj duši.
Pri výrobe miešaných nápojov je dobré brať do úvahy niekoľko užitočných rád:
• Po každom drinku svoje náčinie očisti. Je to dobré nielen z hľadiska všeobecnej čistoty, ale zabrániš tak aj tomu, aby ti zvyšky prísad z jedného drinku narušili chuť druhého nápoja.
• Riaď sa presnými receptúrami a používaj odmerky.
• Ako ozdoby používaj jedlé ingrediencie – ovocie, zeleninu, mätu…
• Pred servírovaním studeného drinku si pohár vychlaď ľadom. Tento ľad nepatrí do drinku a po vychladení ho vylej.
• Poháre z tenkého skla nemusia prežiť teplotný šok z horúcej tekutiny. Radšej uprednostni hrnčeky, krčiažky, šálky, džbániky.
Jednoduchý a silný – Čaj s čajom alebo To tea or not to tea
Do pohára na whisky nasypeš ľad skoro až po okraj alebo použiješ 1 veľkú ľadovú kocku. Následne ľad zaleješ 40 ml TATRATEA 52 % ORIGINAL, pridáš 100 ml zeleného ľadového čaju a následne 20 ml bazového sirupu. Premiešaš v pohári a podávaš. Ak chceš svoje umenie posunúť na vyššiu úroveň, tak si zelený čaj Sencha priprav doma a nekupuj náhrady. Po uvarení a lúhovaní ho schlaď a môžeš ho aj osladiť medom.
Horúci na zahriatie – Sľub
Jednoduchý drink pre prípady, keď je treba zahriať. Do 100 ml horúceho šípkového čaju vložíš pár kúskov anízu. Zaleješ ho 60 ml brusnicového džúsu a 40 ml TATRATEA 57 % šípka a rakytník.
Fancy drink – Sladké mámení
Ako prvé budeš potrebovať poriadne veľký vínový pohár. Do polovice nasyp ľad. Nalej doň 40 ml TATRATEA 37 % ibištek a červený čaj, potom pridaj 40 ml jahodového džúsu, 100 ml ružového vína, jemne zamiešaj a navrch nalej 100 ml prosseca. Výsledok dozdob jahodou.
Tradičný ako v zbojníckej kolibe – Frndžalica
Niečo naozaj silné. Do hrnčeka si priprav 100 ml horúceho zázvorového čaju s troškou citrónovej šťavy. Na vrch umiestni plátok citróna, kocku cukru a drievko škorice. Opatrne pridaj 40 ml TATRATEA 52 % originál. Ten by mal zostať v hornej časti drinku – ak máš odvahu, môžeš ho skúsiť pre efekt zapáliť (zároveň si ale daj pozor, aby ti všetok alkohol nezhorel). Oheň zahas prekrytím pohára tanierikom, nie fúkaním.
Tento obsah vznikol v spolupráci s KARLOFF s.r.o.