Mnoho ľudí si myslí, že šetrenie v dnešnej dobe je nemožné. Ceny potravín išli hore, obedové menu už v niektorých mestách nekúpime pod 7 eur. Do toho nám pribúdajú rôzne stravovacie smery, problémy či intolerancie.
Ja som príkladom kombinácie snáď tohto všetkého. Snaha niečo ušetriť, no po roku s histamínovou intoleranciou to veľmi nejde, keďže pri nej nemôžeš jesť skoro nič. Mohla by som žiť zo vzduchu, no keďže do toho cvičím, tak papám veľa, haha. Zamyslela som sa preto nad otázkou, či sa naozaj nedá ušetriť. Skúšala som to vôbec už niekedy, alebo som iba nadávala na to, že stravovacie návyky, ktoré mám, sú jednoducho drahé a musím sa s tým stotožniť?
Rozhodla som sa preto skúsiť to. Povedala som si, že jeden týždeň budem míňať tak ako bežne a druhý týždeň sa budem snažiť šetriť. Treba podotknúť, že som v práci od rána do večera, preto som nákupy robievala iba cez víkend, prípadne nejaký menší cez týždeň večer.
Hor sa do prvého (normálneho) týždňa
Prvý týždeň prebehol ako taká klasika. Hneď prvý deň, v pondelok, som sa v práci vydala na obed, veď si ho tento týždeň ešte môžem dovoliť z jedálne.
Polievka a hlavné jedlo ma vyšli 7,20 €. Prvý deň som zakončila v Bille nákupom základných potravín na desiatu do práce, ako napríklad banány, tvaroh či šunka. Ten ma vyšiel na 6,47 €. Suma sumárum ma prvý deň vyšiel na 13,67 €.
Viac PREMIUM článkov na podobnú tému:
Druhý deň zase obed, zase obchod. Lebo veď, nebol by deň, keď by som nešla na nákup. U mňa bolo stále bežné nenakúpiť všetko naraz, ale chodiť tam každý deň. Vraj šetrenie. Obed s nákupom vyšiel opäť na cca 15,50 €.
V tomto článku sa po odomknutí dozvieš
- Či sa mi podarilo ušetriť
- Ako šetriť a zvládať uponáhľaný život v práci
- Tipy na šetrenie
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám na EMEFKA, Startitup, Fontech
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom