Najobľúbenejšie jedlo z celého roka je u väčšiny populácie práve štedrovečerná večera. A keďže gastronomický priemysel v dnešnej dobe už skutočne nepozná hraníc, nie je žiadnym prekvapením, že sa ľudia snažia tieto typické pokrmy akosi vylepšiť. Nové korenie, jemne pozmenený recept alebo popol mŕtveho rodinného príslušníka posypaný na dezerte miesto práškového cukru. Počkať… Čo?
Smútiaca 41-ročná Debra Parsons z anglického mestečka Kent sa rozhodla pre skutočne atypickú čerešničku na tohtoročnej slávnostnej večeri. Dcéra sa totižto rozhodla okoreniť vianočné menu popolom vlastnej zosnulej matky. Tá tento svet nečakane opustila tento rok v máji – skolila ju zákerná infekcia – a jej dcéra sa verejne priznáva, že od tej doby konzumuje popol svojej matky na dennej báze. Pre Debru bola táto strata veľmi ťažká a nebola schopná sa s ňou zatiaľ vysporiadať. Možno až vyžerie celú urnu, konečne nechá svoju matku v pokoji odpočívať.
Pre 41-ročnú ženu však nebola táto strata jediná, s ktorou sa musela vyrovnať. V roku 1996 počas vianočných sviatkov predčasne porodila synčeka, ktorý následkami toho takmer okamžite zomrel (či aj popol jeho mŕtveho telíčka skončil v tráviacom trakte jeho matky netušíme). Práve preto je pre Debru obdobie sviatkov radosti a pokoja veľmi pochmúrne a frustrujúce a učinila teda rozhodnutie „spríjemniť“ si večeru aspoň takýmto spôsobom. Ako ona sama odôvodňuje svoje konanie? Vraj chce byť k mŕtvej matke tak blízko, ako to je len ľudsky možné. Popol si šetrí, vraj z neho denne je len jednu lyžicu, aby jej vydržal čo najdlhšie, no ako sama priznáva, čím sú Vianoce bližšie, tým väčšiu má na svoju zosnulú mamu chuť. (pozn. autorky – Toto bola s prehľadom najdivnejšia a najzvrátenejšia veta, akú som za celý svoj život napísala.)
Rok 2017 sa chýli ku koncu a okrem iného bol plný aj všakovakých hoaxov. V záujme možnej záchrany celej ľudskej rasy naša redakcia skromne dúfa, že toto je jedným z nich, lebo ak nie…
Zdroj: viralthread.com
Titulná fotka: viralthread.com