Dnes, siedmeho júla, má každý maškrtný jazýček nárok pochutnať si na tabuľke čokolády, a to bez ohľadu na to, v akom stave je gombička na nohaviciach a aké absurdné číslo ukazuje ručička na váhe. Táto sladká pochutina totiž dnes oslavuje svoj deň. Teda, lepšie povedané, jeden z mnohých…
Ľudia, ktorí vymýšľajú svetové, medzinárodné dni a iné srandy tohto typu ju totiž očividne milujú natoľko, že im jeden jediný deň prišiel málo. Strategicky ich teda rozhádzali do roka hneď niekoľko. Jeden je napríklad aj 23. septembra, nech sa majú školáci počas prvého mesiaca po prázdninách na čo tešiť. Ďalší je zase 7. novembra, hoci tento sa špecializuje na čokoládu mandľovú.
No a ten posledný je zase dnes. Pri tejto špeciálnej príležitosti sme si pre vás pripravili niekoľko zaujímavých faktov, ktoré ste o čokoláde doposiaľ ani len netušili. Koľko bôbov sa spotrebuje na výrobu takej čokošky? V akej kultúre sa používala ako platidlo? A z akého hrnčeka chutí horúca čokoláda najlepšie? Scrolluj smerom dole a zistíš.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Zdroje: factslides.com, candyusa.com, mentalfloss.com