Gordon Ramsay je svetoznámy šéfkuchár a držiteľ dokopy 17 Michelinských hviezd. Nie je známy len pre svoje dokonalé jedlo, ale aj ostrý jazyk.
Ramsay prezradil ľuďom jedno pravidlo, ktorého by sme sa všetci mali držať, keď si vyberáme jedlo v reštaurácii. Ľudia by sa mali mať na pozore pred každou reštauráciou, ktorá až príliš podozrivo vychvaľuje kvalitu svojich pokrmov, píše Nový Čas.
Šéfkuchár má vyhranený názor na to, ako ostatní šéfkuchári opisujú svoje jedlá. Konkrétne nemá rád reštaurácie, ktoré vyhlasujú, že ich jedlo je „slávne“, „kultové“ alebo „najlepšie v Spojenom kráľovstve“ – bez toho, aby mohli uviesť svoje zdroje.
Avšak jeho hlavný tip sa týka jedálneho lístka. Mal by si sa podľa neho vyhnúť jedlám, ktoré sú uvedené v lístku alebo na tabuli ako špeciality, najmä ak to vyzerá, že je tam veľa možností. „Špeciálne ponuky sú tu na to, aby počas večera zmizli,“ hovorí. „Keď uvedú 10 špecialít, nie je to nič výnimočné.“