Hnilé mäso a výkaly hlodavcov. Bývalý zamestnanec si ostro podal bratislavskú reštauráciu

Podnik podľa anonymného obvinenia katastrofálne zlyháva v mnohých oblastiach.


Hnilé mäso, potraviny ohryzené hlodavcami či ich exkrementy v dochucovadlách a v zelenine. Toto všetko sa vraj nachádza v kuchyni jednej z bratislavských reštaurácií. So šokujúcim obvinením prišiel údajný anonymný (bývalý?) zamestnanec, ktorý o zdieľanie príspevku požiadal stránku Nekŕmte nás odpadom.

Katastrofálna úroveň hygieny

„Je úplne bežnou praxou robiť tatarák z mäsa, ktoré týždeň leží v oleji, alebo knedle obhryzené od myší, ktoré sa len odkroja a podávajú sa hosťom,“ uvádza príspevok, ktorý je sprevádzaný štvoricou fotografií ilustrujúcich závažné hygienické pochybenia. Anonymný zdroj tvrdí, že takto to vyzerá v reštaurácii U zlatého vodníka na Zlatých Pieskoch.

Autor dodáva, že majiteľ sa poriadne nevenuje riadeniu podniku, namiesto toho popíja a šikanuje zamestnancov. Mnohých údajne ani nevypláca. Peniaze vraj nedostal ani tvorca príspevku. Sú tieto obvinenia namieste? Akú skúsenosť majú návštevníci reštaurácie U zlatého vodníka?

Reakcie sú rôznorodé

Pod príspevkom sa strhla vášnivá debata. „Naposledy som tam bola pred 15 rokmi, aj to som vrátila jedlo už vtedy,“ znie jeden z komentárov, ktorého autorka zrejme nie je prekvapená nechutnými fotografiami. „Okamžite podnet na Úrad verejného zdravotníctva,“ viacerí upozorňujú na zdravotné riziko, ktoré hygienické pochybenia predstavujú pre ľudí.

Niektorí ľudia však majú s U zlatého vodníka len pozitívne skúsenosti. Objavujú sa dokonca aj obvinenia, že príspevok je len snaha pomstiť sa majiteľovi reštaurácie. „Zase nejaký zakomplexovaný bývalý zamestnanec, ktorému dakto stúpol na otlak. V prvom rade kvalita jedla závisí od kuchára a personálu. Chodíme tam 15 rokov a nič takéto som si nevšimol. Keby to tak skutočne bolo, tak by tá reštika dávno neexistovala skrz hygienu a kontroly…“

Mnoho negatívnych recenzií

Recenzie na webe reštaurácie.sme.sk sú v drvivej väčšine negatívne. Ľudia sa sťažujú predovšetkým na pomalý, neslušný a neochotný personál. Niektorí hostia mali skúsenosť s pokazeným jedlom. Najstaršie recenzie z roku 2011 sa nesú v pozitívnom duchu, čím viac sa blížime k súčasnosti, tým sú skúsenosti hostí negatívnejšie.

Na portáli Tripadvisor si niekoľko recenzií pochvaľuje veľké porcie, iní ľudia však negatívne hodnotia zlú obsluhu a nízku kvalitu jedál. Asi najviac priaznivých recenzií má U zlatého vodníka na Google Maps, čoho dôkazom je celkové hodnotenie 4,1 hviezdičiek.

Reštauráciu U zlatého vodníka sme požiadali o vyjadrenie.


Tagy:

Peter Strhan
Venujem sa predovšetkým témam ako internetová kultúra, súčasné trendy a memes. Blízko mám aj k hudbe, vede a histórii.
Najčítanejšie
Podobné