Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 18.4.2024
sk
Veľkonočný pondelok | Valér
cz
Velikonoční pondělí | Valerie
, Valérie, Valeria

Hygienici naparili reštaurácii mastnú pokutu. Majiteľ vydával plesnivé kura za krabie mäso

Reštaurácii Lagos Island v Leytone sa treba oblúkom vyhýbať.


Pokiaľ si videl aspoň jednu epizódu Áno, šéfe USA, tak veľmi dobre vieš, čo všetko sa môže skrývať za zavretými dverami reštauračnej kuchyne. Zakaždým, keď Gordon pichol prstom do mäsa v pokročilom štádiu rozkladu, si sa zaprisahal, že už v živote do žiadneho podniku ani nepáchneš. No potom si si povedal, že to celé je len šou.

Predsa len, vypucované kuchyne by asi veľa vody nenamútili, čo sa sledovanosti týka, no v realite by niečo takéto nikdy neprešlo. Variť zlé jedlo je jedna vec, ale riskovať, že si zákazníci odnesú domov otravu jedlom a nahlásia ťa príslušným úradom? To by predsa nechcel riskovať žiadny majiteľ. Však? VŠAK?!

Blbosť. Existuje xy reštaurácií, ktoré spokojnosť zákazníka potlačili až na samé dno zoznamu priorít a omnoho viac ako kvalitná gastronómia ich zaujíma profit a čo najnižšie náklady na prevádzku. Je im tri-päť, či po večeri stráviš dva dni na záchode, hlavne, že si zaplatil. Ako sa zdá, do tejto kategórie spadá aj reštaurácia Lagos Island v anglickom Leytone.

Plesnivé kurča prestrojené za „špeciálny krabí pokrm“

Ako sa píše na oficiálnom webe londýnskeho okrsku Waltham Forest, bolo to len pár dní, čo majiteľ dostal súdny zákaz pokračovať v prevádzke, pokiaľ nevyrieši akútny problém s myšami a švábmi. Jemu to však bolo jedno. Reštauráciu aj napriek tomu opäť otvoril, a keď mu na dvere zase raz zaklopali pracovníci hygieny, v kuchyni ich čakalo veľmi nemilé prekvapenie.

Okrem neporiadku, ktorý to tam okupuje už nejaký piatok, narazili aj na kurča, ktoré by nezainteresovaný pozorovateľ pokojne označil ako vedecký projekt. Kompletne obrastené plesňou časom nabralo oranžové sfarbenie, čo vnuklo majiteľovi brilantný nápad – bude sa ho snažiť vydávať za špecialitu šéfkuchára s obsahom krabieho mäsa. Našťastie, nikto z kompetentných sa včera nevyliahol z vajca a jeho „nepriestrelnú“ lož veľmi rýchlo odhalili.

Reštaurácia dostala pokutu vo výške 10-tisíc libier, čo je v prepočte zhruba 12-tisíc eur. Suma zahŕňa aj odškodné pre zákazníkov, ktorým jedlo práve dvakrát nesadlo. Bohvie, prečo? Reštaurácia mala problémy s hygienou aj v minulosti. Počas poslednej kontroly v roku 2020 dostali v hodnotení nulu, čo znamená, že potrebujú okamžite podniknúť kroky k zlepšeniu. To sa, ale, očividne, nestalo.

Shutterstock

Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.