Zdroj: ©Shutterstock

Instantné rezance nemusia byť nudné. Takto si ich dochucujú v rôznych kútoch sveta

Ty si na ne dávaš kečup? Hahaha, amatér!

Obyčajné, párcentové instantné rezance zo supermarketu zachraňujú nielen chudobných študentov, ktorí majú hlboko do vrecka, ale aj pracujúcich dospelákov, ktorým sa večer po celom dni v práci už nechce nič vyvárať.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Vytvoriť z jedného malého vrecúška s cestovinami chutnú dobrotu trvá doslova 5 minút, kým ti zovrie voda v kanvici a ďalších 5 minút, kým ti v nej rezance zmäknú. Niet divu, že hoci nejde o žiadny gastronomický zážitok, všetci ich milujeme.

Ak si z času na čas svoje rezance vylepšíš kečupom alebo pažítkou, tak je tento článok určený presne pre teba. Predstav si, že takmer každá krajina sveta má svoj vlastný recept na vytunovanie obyčajných cestovín. Zopár takýchto vylepšených receptov ti dnes v článku predstavíme. A ak aj ty poznáš nejaký originálny spôsob, ako si vylepšiť obyčajné instantné rezance, napíš nám ho dole do komentárov.

Brazília

Instantné rezance v Brazílii najprv pripravia podľa návodu na obale. Potom ale všetku tú vodu vylejú a pridajú requeijão, brazílsky mäkký syr z kravského mlieka, ktorý pripomína krémový tvaroh.

Shutterstock

Nigéria

Možno ťa prekvapí, že v Afrike sú instantné rezance také populárne ako u nás. V Nigérii si ich pripravujú s pečenou paradajkou, paprikou a cibuľou. Na vrch si obyvatelia pobrežia ešte prihodia krevety a ľudia z vnútrozemia zase varené vajíčko.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU
Shutterstock

Odporúčame prečítať:

Poslanec a bývalý moderátor odhalil partnera. Je ním tento influencer

Singapur

Singapurskou zvláštnosťou prípravy instantných rezancov je, že namiesto vriacej vody používajú mlieko. Po tom, čo rezance do seba vtiahnu mlieko a zmäknú, obyvatelia Singapuru do hrnca pridajú ešte čili vločky, syr a surové vajíčko. Krátko povaria a ako ozdobu pridajú nakrájanú šalotku.

Shutterstock

Nepál

V nepálskych horách si nakrájajú cibuľu, paradajku, zázvor, zelené čili papričky, pridajú surové rezance a zalejú limetkovou šťavou. A to je celý recept. Áno, v Nepále existuje recept na prípravu surových instantných rezancov. Vraj chutia ako ochutené čipsy a chrúmu ich pri filmoch. Ochutnal by si?

Shutterstock
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:
REKLAMA
Redakcia
Redakcia EMEFKA je tím skúsených redaktorov, autorov a kreatívcov, ktorí denne prinášajú zábavný, inšpiratívny a aktuálny obsah zo sveta popkultúry, lifestyle a spoločenského diania. Naši autori dbajú na kvalitu, overovanie faktov a originalitu, aby čitateľom poskytli spoľahlivé a pútavé články, ktoré si získali tisíce fanúšikov po celom Slovensku.
Najčítanejšie
Podobné