Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 2.11.2024
sk
cz
Památka zesnulých
Zdroj: ©Shutterstock

Instantné rezance nemusia byť nudné. Takto si ich dochucujú v rôznych kútoch sveta

Ty si na ne dávaš kečup? Hahaha, amatér!

Obyčajné, párcentové instantné rezance zo supermarketu zachraňujú nielen chudobných študentov, ktorí majú hlboko do vrecka, ale aj pracujúcich dospelákov, ktorým sa večer po celom dni v práci už nechce nič vyvárať.

Vytvoriť z jedného malého vrecúška s cestovinami chutnú dobrotu trvá doslova 5 minút, kým ti zovrie voda v kanvici a ďalších 5 minút, kým ti v nej rezance zmäknú. Niet divu, že hoci nejde o žiadny gastronomický zážitok, všetci ich milujeme.

Ak si z času na čas svoje rezance vylepšíš kečupom alebo pažítkou, tak je tento článok určený presne pre teba. Predstav si, že takmer každá krajina sveta má svoj vlastný recept na vytunovanie obyčajných cestovín. Zopár takýchto vylepšených receptov ti dnes v článku predstavíme. A ak aj ty poznáš nejaký originálny spôsob, ako si vylepšiť obyčajné instantné rezance, napíš nám ho dole do komentárov.

Brazília

Instantné rezance v Brazílii najprv pripravia podľa návodu na obale. Potom ale všetku tú vodu vylejú a pridajú requeijão, brazílsky mäkký syr z kravského mlieka, ktorý pripomína krémový tvaroh.

Shutterstock

Nigéria

Možno ťa prekvapí, že v Afrike sú instantné rezance také populárne ako u nás. V Nigérii si ich pripravujú s pečenou paradajkou, paprikou a cibuľou. Na vrch si obyvatelia pobrežia ešte prihodia krevety a ľudia z vnútrozemia zase varené vajíčko.

Shutterstock

Odporúčame prečítať:

Sánkovanie na asfalte či najstrmšia lanovka v Európe: Na tomto ostrove zažiješ exotický raj na Zemi, odkiaľ sa ti nebude chcieť odísť

Singapur

Singapurskou zvláštnosťou prípravy instantných rezancov je, že namiesto vriacej vody používajú mlieko. Po tom, čo rezance do seba vtiahnu mlieko a zmäknú, obyvatelia Singapuru do hrnca pridajú ešte čili vločky, syr a surové vajíčko. Krátko povaria a ako ozdobu pridajú nakrájanú šalotku.

Shutterstock

Nepál

V nepálskych horách si nakrájajú cibuľu, paradajku, zázvor, zelené čili papričky, pridajú surové rezance a zalejú limetkovou šťavou. A to je celý recept. Áno, v Nepále existuje recept na prípravu surových instantných rezancov. Vraj chutia ako ochutené čipsy a chrúmu ich pri filmoch. Ochutnal by si?

Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.