Internet má novú food mániu – Rainbow toast!

A toto nezdravo vyzerajúce jedlo až také nezdravé ani nie je.

Mnohí skeptici si na začiatku mysleli, že nápad farebných sendvičov z Číny sa stratí tak rýchlo, ako sa aj objavil. No, títo skeptici asi pozabudli, že existuje instagram a všetko naoko krásne a farebné urobí do sveta instagramových trendov veľkú dieru. Urobiť sendvič s dúhovým obsahom skrsol niekomu v hlave ešte niekedy v roku 2016 v Hong Kongu. Chvíľu jej to trvalo, ale nakoniec sa farebná desiata dostala aj k nám. Ako prvé tomuto kulinárskemu ošiaľu podľahli (ako vždy) americké blogerky a vďaka nim sme sa o čínskom farebnom chlebíčku dozvedeli aj my, Európania.

Hoci ťahavá hmota v obyčajnom toastovom chlebe nevyzerá na prvý pohľad nijako vábne (a to radšej pomlčíme o snehovobielom toastovom chlebe, ktorý aj po mesiaci v plastovom sáčku ostane krásne mäkký a nesplesnivie), je to len obyčajný syr z kravského mlieka. Konkrétne sa používajú hneď štyri druhy syra – mozzarella, čedar, ementál a eidam. Navyše ani farebná škála nie je veľmi príťažlivá, obzvlášť tá modrá v mnohých z nás vyvoláva odpor, keďže v prírode sa veľa konzumovateľných plodov tejto farby nenachádza, až na pár výnimiek, akými sú napríklad čučoriedky. 

Aj napriek predsudkom haterov a odborníkov na zdravú výživu, pôvodný recept na Rainbow Toast obsahuje len prírodné farbivá. Žltá farba je pôvodnou farbou syru čedar, červená farba syru sa získava pridaním paradajok, zelená pridaním bazalkových lístkov a fialová, respektíve modrá, sa získava pridaním levanduľového prášku, ktorý je jedlý. Názory na dúhový toast sa však aj napriek tomu rôznia. Niektorí oceňujú zaujímavý vzhľad a nevšednú chuť tejto slanej maškrtky, iným sa zdá byť tento mix až priveľmi nezvyčajný, bez vyváženia jednotlivých príchutí, aj preto, že chute jednotlivých druhov syra sa už sami o sebe prebíjajú.

Jednotlivé druhy farebného syra sa vložia medzi dva kusy toastového chleba, ktorý sa zapečenie, syry sa tak roztečú a spoja sa do jednej veľkej farebnej masy pripomínajúcej dúhu. Treba však podotknúť, že viaceré výskumy potvrdili, že existuje veľká korelácia medzi jedlom a farbami. Jednotlivé farby náš mozog, takpovediac, oklamú a chute sa zdajú byť výraznejšie než sú v skutočnosti. Ale koho to zaujíma, jesť pestrofarebné potraviny prináša dobrú náladu a o to tu v skutočnosti ide.

Originálny recept si čínsky výrobcovia strážia ako oko v hlave, ale pre záujemcov existuje aj DIY verzia na doma. Vo väčšine obchodov nájdete potravinárske farbivá vo všetkých potrebných odtieňoch, ktoré skvele nahradia prírodné ingrediencie. A hlavne ušetríte kopec času. Na začiatok si nastrúhame alebo nakrájame jednotlivé druhy syra na čo najmenšie kúsky a dáme ich do štyroch misiek. Tieto syry samozrejme nemiešame! Do misky s čedarom nepridávame žiadne farbivo, čedar má sýtožltú farbu a bude nám v dúhe predstavovať žltú časť. Do ostatných dáme vždy po jednom farbive a poriadne ich v miskách premiešame, aby syry získali krásnu sýtu farbu.

Na jeden „krajec“ toastu si poukladáme farebné kúsky syra do pásikov po celej dĺžke toastu. Na druhý toast si natrieme maslo (tento krok môžete aj preskočiť, ale maslo dodá syru väčšiu krémovosť) a prikryjeme ním prvý. Teraz nám už neostáva len nič iné len dať toast zapiecť a tešiť sa z nových lajkov na sociálnych sietiach. A nezabudnite sa ním pochváliť aj nám! Dobrú chuť!

Zdroj: agrodolce.it, magazine.giallozafferano.it
Titulná fotka: alexandra.veronica_ / instagram.com

Reagujte!
Grr Grr
1
Grr
Fuuj Fuuj
19
Fuuj
Fňuk Fňuk
1
Fňuk
Jeej Jeej
8
Jeej
Uups Uups
1
Uups
Haha Haha
8
Haha
Woow Woow
9
Woow

Komentuj post a napíš, čo si o tom myslíš!

⬇️

Pridaj komentár

Pre odoslanie komentáru sa musíte prihlásiť. Ak ešte nemáte účet zaregistrujte sa.

Mrkni aj tento článok:
20 cynických komiksov, ktoré zobrazujú, aký je život

Prihlásiť sa

Nemáte účet?
Zaregistrovať sa

reset password

Späť na
Prihlásiť sa

Zaregistrovať sa

Prosím registrujte sa na emefka.sk

Späť na
Prihlásenie
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Dotazník
Príbeh
Zoznam
Meme
Video
Audio
Image

SLEDUJ EMEFKA

NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

SLEDUJ NA INSTAGRAME